Buletin 33/2013

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 12:36

Šest otázek a šest děsivých odpovědí na téma: Komunistický koncentrák Minkovice (1958 – 1990)

Minkau Ludvík Karl a Livia Klausová PRECIOSA Showroom Praha Jindrisska 19Telefonický rozhovor s Jiřím Kubíkem, pracovníkem Výboru na odhalování teroru KSČ v koncentráku Minkovice a jiných.

Co říkáte včerejšímu soudu, kdy dozorci svědčili, že jejich kolega Vondruška nepáchal násilí na vězních ?

Kolegové bachaři svého kolegu Vondrušku přeci podpoří, aby chránili svojí "společnou komunistickou čest" pošpiněnou samotnou existencí tohoto jejich rudého koncentráku na mučení lidí v otrokářské továrně ÚV KSČ n.p. Preciosa MinkoviceTakové svědectví má nulovou hodnotu. Týká se pouze okamžiků, kdy ostatní dozorci zrovna měli Vondrušku na očích, ne těch ostatních 90% času, kdy s ním nebyli. Např. včerejší svědek Ladislav Kulíček zvaný Kotletka, vychovatel z oddílu B, doháněl po celá 80. léta vězně týráním hladem, betonovými kobkami a psychickým týráním - neustálými bezdůvodnými tresty za nesplnění úmyslně přemrštěných norem k zoufalství, těžkým depresím a k sebevraždám. Anebo jeho vězni dobrovolně spáchali přestupky, aby byli přeloženi z druhé nápravně výchovné skupiny do té nejtěžší – do třetí ve Valdicích a na Mírově. To už o něčem vypovídá. Lágr Minkovice byla taková soukromá 4. nápravně výchovná skupina bachaře Vondrušky, Kulíčka, Johy, Sochůrka, Patery, Šimka a spol., která v zákonech vůbec neexistovala. Z vězňů učinili bachaři otroky v otrokářské sklářské továrně Preciosa n.p., kde celou směnu pobíhali jako šílení a v poklusu přenášeli tuny železných nástrojů mezi plynovými hořáky a vodními tryskami na válcových brusech v obrovském rámusu a jedovatém vzduchu z éteru a skelném prachu. Kdo těmi hrůzami prošel, viděl skutečné rudé peklo. Všechny stížnosti na toto barbarství zametl zločinecký náčelník Šimek a zločinecký dozorový prokurátor Kostelecký (dnes soudce) pod koberec.

 


Číst dál

Tiskové prohlášení JUDr. Zdeňka Altnera k hlasování o rozpuštění Sněmovny

Altner TK Manes 1 160610Stejně jako po r.1948 hrozí, že svoboda voleb bude po další desetiletí již jen propagandistickou zástěrkou zakrývající bezpráví diktatury politických stran vládnoucích pod kuratelou Kremlu. S jediným rozdílem. Diktatura bezpráví pod kuratelou Kremlu bude na rozdíl od r.1948, jak se sluší na tajné služby tajná.

K volbám obecně - Ke sněmovním volbám v květnu 2010, jako jediným svobodným volbám v historii České republiky - K ústavnosti „průzkumů“ a ústavním zárukám svobodných voleb v České republice - Ke transparentní veřejné kontrole správnosti sčítání volebních hlasů v NSR jako ústavní záruky svobodných voleb - K likvidaci koalice politickou perzekucí kriminalizací představitelů koalice vydávané orgány činnými v trestním řízení za „boj proti korupci“ - Ke krajní nouzi vylučující trestnost Jany Nagyové a spol. - K politické perzekuci premiéra Nečase v ruském velmocenském zájmu - K podezření na vlastizradu Ivo Ištvána a Jiřího Langa

Výzva za svobodné volby se zákazem počítačového „zpracování výsledků“. Odhlasování rozpuštění Sněmovny, bez zákazu počítačového zpracování výsledku budoucích voleb, je národní sebevraždou rovnající se demisi nekomunistických ministrů v r.1948. Podle Ústavního soudu NSR není počítačové zpracování výsledků zárukou svobodných voleb.


Číst dál

„Svatý“ Mandela? Ne tak rychle!

Mandela srp a kladivoWilliam F. Jasper

Prezident Barack Obama jej přirovnal k Georgi Washingtonovi. Chris Matthews z kabelového zpravodajství MSNBC o něm prohlásil, že je „možná největším světovým hrdinou“. Lasvegaský deník Guardian Express vypustil to „možná“ a v nadpisu článku rovnou uvedl: „Nelson Mandela, největší světový hrdina“. Jiní jej nazývají „největším mužem 20. století“. Mnozí jej uctívají jako „spasitele“ Jižní Afriky. Školáci na celém světě o něm čtou knihy, píší eseje, zpívají písně a sledují filmy vychvalující jeho schopnosti a hrdinské činy.

V době psaní tohoto článku visí život 94-letého Mandely už celé dny na vlásku, což je téměř každou hodinu předmětem hlavních zpravodajství a důvodem k uslzeným modlitbám ve světě. S oznámením jeho smrti se brzy rozezní chvalořeči a na jeho počest bude přejmenováno bezpočet ulic, silnic, škol, stadionů, parků a veřejných budov.


Číst dál

Jak jsme si málem zabili Věru Čáslavskou…

Caslavska_kniha_avers„Mně šlo o jediné: aby se v té hektické době zastavil čas, aby se udělalo například předběžné opatření, vyhlásilo se mo­ratorium na majetek KSČ, obstaveníCaslavska_kniha_revers majetku apod. do doby, kdy se vše tak trochu znormalizuje, ohně pohasnou a váš­ně se uklidní. Bohužel, nikde jsem nenašla slyšení, nikde! Ani u prezidenta.“

Až nyní jsem si našel čas k přečtení knihy Pavla Kosatíka: VĚRA ČÁSLAVSKÁ – ŽIVOT NA OLYMPU. Přečetl jsem ji za dva dny. Níže pochopíte proč. Není na světě moc zemí, pokud vůbec, které by se tak dokázaly zachovat k člověku, navíc ženě, která toho tolik pro svoji milovanou zem vykonala, obětovala a která si toho tolik musela vytrpět, až to její duše málem nevydržela a nepřežila. Jsou „soupeři“ na jejichž praktiky a způsoby nestačí ani mnohonásobná olympijská vítězka. Pavel Kosatík to v závěru knihy vystihl přesně: „Zdá se mi, jako by hodnota všeho, co Čáslavská pro český národ vykonala a symbolizovala, znamenala spíš přitěžující okolnost.“


Číst dál

Bitva o Duchcov a svoboda pečení v troubě

Hakovy_kriz_2Knihy jsou opět nebezpečné, zvláště některé – Svoboda pečení v troubě - Hákový kříž nalezneme všude na světě např. i ve Vatikánu v basilice sv. Petra,Hakovy_kriz_1 na bočním oltáři v kostele sv. Václava na Proseku, sv. Ludmila měla na svých svatebních šatech vyšité malé bílé hákové kříže …

… Že je trestné jednání osoby, která pomocí pytlíku šlehačky nebo krému závadovou symboliku vytvořila (dále jen ozdobitel), je asi nesporné, ale co např. ten, kdo připravil jahodový podklad? A co konsumenti dortu, kteří symbol nevytvářeli, ale naopak snědli? Jak měli správně postupovat, aby se tím nedostali do konfliktu se zákonem? Bylo jejich zákonnou povinností ozdobitelem vytvořený symbol s dortu odstranit a odnést na nejbližší policejní služebnu k odborné likvidaci? To stávající judikatura neřeší, leč věříme, že odpověď nám poskytne už za týden soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 2 Daniela Reifová, v jejímž spisu se podobné, policií v zabavených počítačích objevené, perly nacházejí.


Číst dál

Případ pana Ž. opět v prvním stupni

JANUV ZAKON… Číst produkty komunistických senátů Vrchního soudu v Praze (ano, i tento je stoprocentně KSČ-positivní, a ani to nemusím ověřovat v seznamech: jiné tam nemají) postrádá hlubšího smyslu, omezme se proto na poznámku, že v řízení trvajícím deset a více let je celkem obvyklé, že se judikatura změní, a pokud by žalobce měl reagovat na každou její změnu úpravou žaloby, musel by zákonitě svůj spor prohrát – v daném případě proto, že kdyby vzal žalobu zpět a zažaloval moderně újmu na zdraví, byla by jeho žaloba zamítnuta jednak pro překážku věci rozhodnuté, jednak z důvodu promlčení. Žaloba byla podána tak, jak bylo před deseti lety obvyklé, a žalobce má právo, aby byla v tomto kontextu posouzena a aby o ní bylo s úvahou této skutečnosti rozhodnuto. Zamítnout ji jen proto, že se cca čtyři roky po jejím podání změnila judikatura, je neakceptovatelným zásahem do žalobcovy právní jistoty.


Číst dál

Z projevu Vlastimila Pechance k 8.veřejnému protestu ve Svitavách dne 20.7.2013, psaný ze státní věznice Karviná

Pechanec mriz„Extremisté“ ohlásili na 24.8. protiromské pochody - Registrované partnerství uzavřelo za sedm let 1585 párů - Pavel v epištole Římanům zjevil tři hlavní příčiny různých eticko morálních odpadnutí národů do kultu smrti a mravní, sexuální zvrácenosti.

… Žijeme v době úpadku hodnot, kde pravda a právo jsou potlačovány, kde roste nezaměstnanost, korupce a bezpráví. Práva našich lidí jsou potlačována. Systém se snaží dělat z lidí ovce, všude jsou kamery, kritiky systém stále více potlačuje, šikanuje, zastrašuje a často i odsuzuje a vězní. Nasazuje policejní provokatéry a těžkooděnce s obušky, výbuškami, slzným plynem, monitorovací technikou a vodními děly, tak jak můžeme vidět poslední měsíce stále zvyšující se policejní brutalitu při protestech v Duchcově a Českých Budějovicích, když policie zásadně nezasahuje proti cikánské kriminalitě a černému rasismu, protože se přeci nenechají zabít, jak se hájil městský policista schovaný na služebně v Duchcově, když vedle mlátili cikáni manželský pár „gádžů“, který si dovolil jít po „jejich“ ulici. No, soud nedal ani cikánské útočníky na vazbu, tak jako to dělá u národní opozice; skutečným novodobým disidentům, např. za údajné lepení samolepek či pořádání politicky nekorektních koncertů bylo vazební věznění soudy schváleno, jen za názor! Politické procesy nadále pokračují, i když často ani soudci nevědí, za co přesně mají soudit. Zda za pořádání Dětského dne či Mikulášské besídky nebo za to, že se někdo vyfotí před transparentem, či za to, že drží v ruce květinu nebo megafon. Za což je v politickém procesu souzeno 15 žen v našem státě, který si říká demokratický. …


Číst dál

OPEN AIR Trutnov 15-18. srpna 2013

LN OA Trutnov 160813Ve znamení a uctění památky divokého odsunu českých Němců

Český Woodstock, proběhne ve dnech 15. až 18. srpna a bude zahájen ekumenickou bohoslužbou. Zazní modlitby za čtyři pokojné dny míru festivalu a za oběti násilného poválečného odsunu, kterým je letošní šestadvacátý ročník festivalu věnován. První den otevře král bílého blues John Mayall, který stráví v Trutnově čtyři dny. Festival přitvrdí trash-metalovými Debustrol, punkovým Visacím zámkem, ale zazní i trampské písně v podání tradičně netradičního hosta, barda českého folku a trampské muziky Wabi Daňka. Na festivalu vystoupí i David Koller, který zahraje se svojí kapelou, ale zabubnuje i s Jasnou Pákou. Během festivalu budou probíhat debaty s pamětníky, novináři a historiky na téma odsunu. Promítat se budou filmy dokumentaristy Davida Vondráčka, ale proběhne i debata „Jak proti korupci“ se zakladatelem protikorupčního fondu Karlem Janečkem.

 



Žert, verse 2013

Pecina TomasUpozorňuji roky, že pravicovými extremisty tažení proti svobodě slova neskončí. Neskončilo: z verbálního trestného činu byli obviněni novináři Jiří X. Doležal a Jaroslav Plesl. A klíčová věta z agenturní zprávy? Podezření z trestného činu potvrdil znalecký posudek. Znalcem byl nejspíš drogový anekdotolog.

http://paragraphos.pecina.cz/2013/08/zert-verse-2013.html



Babiš: Do politiky jdu ze zoufalství. Úspěšné Čechy řídí neschopní

Logo ANO bude lipMoje základní heslo je, že bych chtěl, aby naše děti chtěly v naší zemi žít. Mladá generace cítí beznaděj, kterou způsobilo vládnutí všech stran, které o nás od revoluce rozhodovaly. Náš národ vymírá, schopní odcházejí do zahraničí a to je špatně.

Miloš Zeman privatizoval banky, Václav Klaus zavedl bankovní socialismus, pravice nám zvýšila daně. Současní politici něco hlásají v programu, ale ve finále se starají jen o sebe. Všechny parlamentní strany po revoluci mají stejný program: prachy a moc. Na rozdíl od nich chceme do politiky dostat slušné a schopné lidi. Ale pokud chcete, tak jsme středopraví a chceme sbírat hlasy ODS, TOP 09 a nespokojených občanů. Zkrátka všech, kteří nevědí, koho volit, takže i těch nalevo, kteří chtějí volit slušné a schopné lidi. … Řídím firmu ve prospěch firmy a někdo by měl řídit stát ve prospěch občanů. Ale politici, co jsou u moci 23 let, stát řídí ve svůj prospěch. A podnikatelé by si měli uvědomit, že když se náš stát totálně rozkrade a už nebude co krást, tak nás můžou znárodnit jak Baťu, pokud se tady nic jiného nezmění. Ti úspěšní lidé se nyní hlavně starají o sebe a politika je nezajímá. Ale to je chyba.


Číst dál

Žádný pakt o neútočení jsem s Okamurou neuzavřel, říká Andrej Babiš

Babis AndrejPovedeme takovou kampaň, ve které budeme mluvit s normálními lidmi v této zemi, bavit se o jejich problémech a nabízet jim naše řešení. A to bude spočívat i v tom, že budeme vysvětlovat, proč a kde naši političtí konkurenti selhali.

Dnes se v Právu objevil text, že Hnutí ANO nebo Andrej Babiš uzavřel s Tomio Okamurou „dohodu, která by se dala nazvat paktem o neútočení." Rád bych to uvedl na pravou míru. Žádný pakt jsme neuzavřeli, jenom jsme si pred čtyřmi měsíci (potkali jsme se 11. dubna) jako dva slušní lidé řekli, že o sobě nebudeme lhát, pomlouvat se a vzájemně se nepravdivě dehonestovat. Budeme vést korektní, slušnou kampaň, přesně jak v článku uvedl pan Okamura.


Číst dál

České služby se mění v celostátní vtip

Svejk IIVe vtipech o České republice se u nás krade a Česko v nich působí jako nejhorší země na světě. Čech ale ve vtipech vždycky přečůrá natvrdlé Američany, pořádkumilovné Němce a hloupé Rusy. Z vtipů vystupuje obraz zaostalé země, ve které ale žijí „chytří“, kteří na hloupost umí vyzrát.

… Češi sami o sobě rádi říkají, že jsou nejvtipnější národ na světě. Humor je ale často jen maskovaná rezignace. Humor porobeného národa se dřív vztahoval jenom na politiku, dnes je rozložený na služby, neschopnost úředníků a korupci. …


Číst dál

České statečnosti má být dost a drogy v malém množství za volantem neškodí…?!

PoliticiHistorik Pavel Taussig na ČT v Událostech 13.8.2013: „České statečnosti je dost. Jen je třeba o ní mluvit, nezapomenout na ni. Češi nejsou národem slabochů, kolaborantů a lidí, kteří se ohýbají v takových těch těžkých dobách.“ Škoda, že pan Taussig nedoplnil konkrétnímu čísly kolik bylo statečných z celkového počtu obyvatel země a kde je hranice počtu statečných, která dovoluje označit českou statečnost za dostatečnou, resp. typickou vlastnost české povahy či národa…?!


Číst dál

Na vině nejsou jen dva generálové

Picek TrebickaDnešní debaty o změně mechanismů kontroly jsou nadbytečné. Zásadní je zajistit spolehlivost a odbornost lidí postavených do nejvyšších pozic a to jak ve Vojenském zpravodajství tak v Parlamentu ČR. Žádné další zákony nemůžou zajistit 100% bezpečnost, kvalita vedení organizace ano. 

… Při hledání viníka je nutné nezůstat u několika trestně stíhaných. Na vině je systém, který byl postupně vybudován a je spojen s klientelismem a v případě armády i s nezájmem politické reprezentace o to co se v rezortu MO děje. Zpravidla je zájem jen o velké zakázky, privatizace majetku nebo se prezentovat s vojáky doma i v zahraničí jako podporu pro politické body. Jenomže rezort MO je hodně složitý mechanismus. Bohužel se téměř s úpornou pravidelností do pozic ministra obrany ustanovovali kandidáti, kteří neměli, nebo měli jen omezené zkušenosti z oblasti strategického řízení bezpečnosti státu. …


Číst dál

Neřesti Čechů přijdou stát na miliardy

LN stati nemoci 130813Pokud si nepřiznáme co jsme a neprojevíme vůli se situací něco dělat, skončíme v bídě hospodářské i mravní! – Vidí nás jako rozvojovou zemi – Graf nemoci naší společnosti – Ludvík Vaculík: Proč jsem rád Čechem

PRAHA Astronomická částka, která šokovala i samotné odborníky: kvů­li nezřízenému životu Čechů unik­ne ze státního rozpočtu každoročně půl bilionu korun. To je suma, kte­rá by pokryla roční náklady na sta­robní důchody - a ještě by zbylo. Místo toho ale stát posílá peníze jinam: na likvidaci škod po kuřá­cích, obézních lidech a alkoholicích. … Další miliardy ztrát vznikají kvů­li tomu, že nemocní lidé nepracují, neplatí daně a pobírají sociální dáv­ky. „Pokud se vynaložené peníze rozpočítají mezi obyvatelstvo celé země, každý pracující Čech přichá­zí o 700 tisíc korun ročně.“Odborníci se totiž shodují, že Če­chy převychovat jednoduše nelze. Ukázkovým příkladem je součas­ná hlava státu Miloš Zeman. Podle lékařů trpí cukrovkou, navíc dopro­vázenou onemocněním nervů v končetinách. Kouření ani alkoho­lu se přesto nevzdal. Cigaretu si o víkendu zapálil dokonce i ve striktně nekuřácké Čes­ké poštovně na vrcholu Sněžky. …


Číst dál

Ex-šéf policie ve SRN ukraden i s karavanem

WildnerSituace ve 49 saských obcí sousedících s Polskem a Českou republikou, je dramatická. V roce 2012 bylo zaregistrováno 23.380 trestných činů – nárůst o 10,8% oproti předchozímu roku! Z tohoto čísla připadá na všeobecnou kriminalitu (např. jako krádeže motorových vozidel) 21.671 trestných činů. Zbývající trestné činy se týkají cizineckého zákona. Ze zatčených lupičů a zlodějů bylo 727 Poláků a 583 Čechů.

 

 


Číst dál

Integrace nepřizpůsobivých politiků do většinové společnosti

Politici... členové vlády ČR chovají jako klan nepřizpůsobivých. Přesto po nich, k mému nesmírnému překvapení, prozatím nikdo kamení ani baseballové pálky neháže.

... Český politik je menšina v naší společnosti nová, vyskytuje se zde teprve cca dvacet let, a jak je vidno z kauz posledních měsíců, jeho adaptace do právního řádu a společenských zvyků této země je opravdu mizerná. Proto vyhlašuji založení o.s. Opoziční integrace, která tyto nešťastníky začlení do většinové společnosti. ... Dobrovolnickou činnost budou povinně vykonávat v nově založeném Ústavu pro studium raně demokratických režimů, ve kterém pro mladší generace zpracují výkladový slovník takových termínů jako je „privatizace" a „opoziční smlouva". V případě nespolupráce jim budou odebrány dávky na ošatné, ožerné a kancelářné, a jejich děti budou pod dohledem sociálních pracovníků poslány do nápravných škol, aby společnosti škodlivé chování svých rodičů nevzaly za vzor. ...


Číst dál


 

Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing