Bulletin č. 20/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 4:34

Trapné zakončení MS v hokeji díky skandálnímu chování hráčů Ruska

Kanada MS Praha 2015Putin nastoupil na led a nastřílel hned 8 gólů - Prezidentův tým složený z dalších politiků,Putin Cezar ale i sportovců a podnikatelů nakonec vyhrál 18:6. Putin a všichni jeho spoluhráči měli na dresech stejné číslo 70 - Škoda, že nenastoupil Putin "Caesar" za Rusko ve finále - BRAVO KANADA, BRAVO KANAĎANÉ!

Co předvedli noví mistři světa v hokeji Kanaďané ve finále proti Rusku, bylo úžasné – oslava hokeje v té nejčistší formě. To, co na závěr předvedlo Rusko ukázalo, že stále patří na Východ! Jeho hráči odešli před zazněním státní hymny Kanady, kterou nádherně zahrál přímo na ledě symfonický orchestr. Ke cti slouží několika hráčům Ruska, že odejít nechtěli, ale nakonec také odešli (je otázkou zda podlehli odchodu svých spoluhráčů, či někdo nařídil?). Zcela nekulturní, nesportovní, nepřijatelné chování sportovců! Smutné a ostudné bylo, že odešla i většina diváků, ale možná ji tvořili právě Rusové?! Skutečná velikost se ukazuje schopností úcty k soupeři, přijmout a uznat porážku. Skvělí Kanaďané tak „doslavovali“ v tichu prázdného stadionu. Není to proto ani dobrá vizitka úrovně a vyspělosti většiny návštěvníků finále. Osobně bych v závěru zplna hrdla křičel „GO KANADA GO.“ BRAVO KANADO, BRAVO KANAĎANÉ!


Číst dál

Lanškroun 17.května 1945: 70.výročí masakru na lanškrounském náměstí

Lanskroun masakr kasnaJedna statečná Češka dokonce v zoufalství zapálila svůj dům na náměstí, aby odvrátila Lanskroun pomnik 170515pozornost, marně… - Na takové věci se nesmí zapomínat - Výročí, na které Lanškroun pyšný být nemůže

Tam, kde každý den procházejí stovky lidí, byli před 70-ti lety zastřeleni nevinní lidé. Tam, kde dnes děti hrají „kašnobal“, po válce plavala mrtvá těla…nevinných lidí. Stále nevíte, kde byli 17. května 1945 němečtí obyvatelé Lanškrounska věšeni na pouličních lampách? Kde museli slízávat výkaly z Führerových obrazů? Kde se museli nazí plazit pro rozsudek smrti? Řeč je o lanškrounském náměstí. Čeští partyzáni zde popravili nejméně dvacet čtyři Němců... 1945 - Poválečný masakr na lanškrounském náměstí … Média neustále celorepublikově připomínají masakry nacistů na nevinném českém obyvatelstvu, ale masakrům Čechů na nevinných spoluobčanech se vyhýbají, nebo informují jen regionálně. Bude jimi opět zamlčován masakr v Lanškrounu, Postoloprtech, Švédských šancích u Přerova a další…?! Nevinné oběti si zaslouží stejné úcty bez ohledu na původ.


Číst dál


Zloduch Edvard Beneš

Benes a StalinPan redaktor Zídek je patrně vel­kým obdivovatelem politiky pre­zidenta Beneše. Politika tohoto prezidenta přivedla Českosloven­sko k Mnichovu a v roce 1948 ke čtyřicetileté vládě jedné strany. Vyhnání českých Němců způsobi­lo neodčinitelné jizvy v Sudetech, které se dosud nezahojily. Stovky městeček a vesnic se ni­kdy nepodařilo dosídlit. Vyhnání Němců způsobilo rozvrat tamní­ho hospodářství, ostatně toto jsme mohli sledovat i ve filmu pana režiséra Bočana a politické­ho vězně spisovatele Jiřího Strán­ského ze Stránky.


Číst dál

Smerš: My neosvobozujeme, ale zabíjíme

SMERS aversNikolaj Siněvirskij popisuje osvobození v roce 1945 z pohledu tlumočníka sovětské vojenské kontrarozvědky Smerš. Jeho deník však vzbuzuje jisté pochybnosti.

Květen 1945, kdesi mezi Olomou­cí a Prahou. „Nadšení Čechů ne­znalo mezí. Vítali nás jako osvo­boditele, jako zachránce a dlouho očeká­vané hosty. Ale my jsme jim nepřinášeli svobodu. Nesli jsme s sebou smrt! Vždyť jsme smeršovci. Co je nám do těch usmí­vajících se, svátečně oblečených děvčat a chlapců? My se musíme nejdříve dostat do Prahy, zatknout tisíce lidí a potom je vyslýchat, mučit a nakonec zabít. Zabít!“ Autor těchto řádků se jmenoval Michail Mondič (1923-1968), narodil se na Podkarpatské Rusi, studoval v Praze na ruském gymnáziu, angažoval se v ruské sociálnědemokratické organizaci Lidový svaz práce (NTS). Na konci války se na Podkarpatské Rusi nechal naverbovat do Rudé armády s cílem proniknout do NKVD a zjistit, co sovětská tajná služba o NTS ví. Nakonec jej díky souhře okol­ností a jazykovému talentu naverbovala jiná sovětská tajná služba, vojenská kon­trarozvědka známá pod hrozivou zkrat­kou Smerš (z ruského smerť špionam).


Číst dál

Válečné oběti československého státu

… Značně složité je to u vyčíslení počtu obětí nacistické okupace českých zemí, neboť hrozí několikanásobný zápočet obětí mezi kategorií rasově pronásledovaní (Židé a Cikáni) a kategorií jinak pronásledovaní (odboj, záškodnictví, politické a hospodářské delikty). Na Slovensku je to obdobné. Bylo objeveno 211 masových hrobů s 5306 oběťmi ze Slovenského národního povstání. Kolik z nich bylo Židů? Odhaduje se, že asi polovina. Kam je přičíst? K obětem SNP (Slovenského národního povstání) nebo k rasovému pronásledovaní? Jak zajistit, aby nebyly započteny dvakrát? …


Číst dál

Z mé korespondence s ČT ve věci autorských práv?!

Neznámí hrdinové (Pavel Wonka), Odvrácená strana světa (zločiny Ruska v Čečensku)

V mé několikaměsíční komunikaci s ČT dochází pomalu k jistému, pozitivnímu posunu. Po nereagování na můj dopis JUDr. Lenkou Srbovou (vedoucí právního úseku ČT), jsem jí stejný zaslal formou ZOI dne 28.4.2015. Odpověděla mi JUDr. Markéta Havlová dne 13.5.2015 (vedoucí úseku mediálního práva ČT). Nyní je otřesný dokument o Pavlu Wonkovi „Neznámí hrdinové“ veřejnosti k dispozici v i-archivu ČT. Další otřesný dokument „Odvrácená strana světa“ zatím ne, ale ČT naznačuje v dopise jistou naději. V dokumentu jsou všichni autoři a sponzoři uvedeni a neumím si představit, jak by se zveřejněním v i-archivu ČT mohla porušovat něčí autorská práva? Každý autor je rád, když je jeho dílo k dispozici veřejnosti.


Číst dál

Generál Kutlvašr vyhnal Němce z Prahy, komunisté mu za to dali doživotí

Kutlvasr KarelKarel Kutlvašr je jedním z hrdinů, ke kterým se vlast po skončení druhé světové války zachovala mírně řečeno macešsky. Za jeho aktivní účast v odboji a organizaci Pražského povstání se mu dostalo odměny v podobě mnohaletého pobytu ve vězení.

Karel Kutlvašr, rodák z Michalovic u Havlíčkova Brodu, získal válečné zkušenosti už v československých legiích. Bojoval na frontě v mnoha významných bitvách včetně Zborova, za který obdržel Kříž svatého Jiří. Rychle si získal přízeň spolubojovníků pro svou odvahu a velitelské schopnosti. Díky nim to nakonec dotáhl až na velitele 1. pluku. V Rusku se také seznámil se svojí budoucí ženou Jelizavetou Jakovlevovou. Když se v roce 1920 vrátil do vlasti, byl povýšen ve věku pouhých 33 let do hodnosti generála.


Číst dál

Alexandr Novák už po dvou letech propuštěn z vězení a Marek Řičář…?!

Novak AlexandrDalší výsměch slušným občanům a další skandální selhání české justice! Pouhé 4 roky zaRicar Marek 43.000.000,-Kč! Z toho si odseděl pouze 2 roky. Zaplatil jen pokutu 5.000.000,-Kč! Nikde jsem se nedočetl, zda vrátil i zbývajících 38.000.000,-Kč?! To dělá cca 1.800.000,-Kč „výdělku“ za měsíc vězení! Státní zástupce se neodvolal! Na druhé straně má za sebou ing.arch. Marek Řičář z šestiletého trestu za 15.000.000,-Kč (které nikdo nepostrádá), za sebou už rok vězení (2.5.2015). Stížnost pro porušení zákona, na které spolu se svým obhájcem pracoval celý rok ministr Pospíšil neřešil, ani Blažek, Benešová odmítla jednou větou, stejně tak jako Válková odmítla doporučit moji žádost o milost prezidentovi a shledala vše v naprostém pořádku?!


Číst dál

Politické strany jsou škůdci společnosti

Vrbik 2Jako škůdcové společnosti jsou existující politické strany nejmocnějšími veřejnými aktéry korupce, zahnízděné v našem politickém a hospodářském systému vládnutí. Veškeré škůdcovství mafiánského typu od „sametové revoluce“ prochází napojením na politické strany. Kdyby nebylo neústavní moci politických stran, těch tradičních, skryté mafie by neměly tak dokonalé zamaskované kanály, jimiž korupce ve formě peněz a vlivu na státní moc prochází. Děje se tak přímým zprostředkováním ne členy, ale stranickými vedeními, jimiž je vlivové působení uskutečňováno.

Jaký je mechanizmus tohoto faktického vládnutí mafií?

Základním právním zakotvením je volební zákon. Ten ustanovuje politické strany jako tvůrce kandidátek pro volby. Ústava výběr kandidátů neřeší. Říká jen, že politický systém státu je tvořen volnou soutěží politických stran. Tato litera Ústavy by byla naplněna prostou soutěží ideovou. Soutěží myšlenek, třeba i hlásaných stranickými sdělovacími prostředky a vtělených do návrhů legislativních produktů. Je ale protidemokratické, když navrhovatel zákona má vedle toho moc jej v parlamentu i prosazovat, dokonce autoritářsky pomocí korumpování „zástupců lidu“, jak si řekneme dál.


Číst dál

Informace ve věci zanechání studia muslimské dívky ve Střední zdravotnické škole Ruská 2200/91, Praha 10

Dne 4. 5. 2015 Střední zdravotnická škola obdržela výzvu od Advokátní kanceláře Korbel, Tuháček a Partneři, s. r. o., která byla adresována ředitelce školy PhDr. Ivance Kohoutové, Ph.D., ve věci údajného ukončení studia ve SZŠ uchazečce ze Somálska z důvodu diskriminace ředitelkou školy.

Advokátní kancelář škole sděluje, že se jejich klientce nedostalo dosud řádného zadostiučinění, protože jí bylo odepřeno vzdělání a příprava na budoucí povolání, což jí komplikuje možnost osobního a pracovního uplatnění, a proto jménem klientky žádá písemnou omluvu a poskytnutí náhrady nemajetkové újmy v částce 100 000 Kč.

Souvislosti s výše uvedenými skutečnostmi bylo konstatováno advokáty SZŠ Ruská 2200/91, Praha 10, že nebudeme ochotni poskytnout písemnou omluvu, ani částku ve výši 100 000,- Kč, neboť tvrzení, která se v této věci uvádějí jsou nesprávná.


Číst dál

Kam jsi to přeběhla, Svobodná Evropo?

Vrbik 2Svatá válka proti ANO graduje - Politická mládež založila platformu. Bez ANO a komunistů.                                  

Tedy vyznění poznámky ČRo plus: je prozrazeno, že v naší politické scéně se přou čistý Kalousek, a Babiš lhář! Na shledanou Svobodní Evropo, až se k tobě vrátí nezkorumpovaní lidé, jsou-li ještě tací naživu.

Český rozhlas plus byla dosud téměř výhradně stanicí, kterou jsem si pouštěl. Považoval jsem ji za pravnučku dávné Svobodné Evropy, nehrají tam cizokrajné "hity" a mají tam hodnotné pořady o vědě, historii a tak. Takový bolestný pocit, téměř jako vystřízlivění A. Někrasova z lásky k Volze, sedlo mi do duše  dnes:


Číst dál

MUDr. Zdeněk Schwarz: A takový „lékař“ byl ředitelem Pražské záchranné služby a senátorem!

Neškodí připomenout video z roku 1995. Takovéto chování řekne o skutečném charakteru člověka vše. Trvalo to dlouho než byl odvolán z funkce ředitele PZS. Dalšího komentáře netřeba. J.Š.15.5.2015



ODS je totalitní stranou

Důkaz: Předseda strany hlásí v Novinkách, že ODS bude obstruovat v parlamentě nějakou rozpravu či co. Cožpak je tato strana účastníkem práce parlamentu? O tom ústava nic neříká a ani nemůže. Kdyby nebyla ODS totalitní mafií, jak by mohla obstruovat? To je přece záležitost poslanců, kteří hlasují nezávisle, rozumíte, NEZÁVISLE!!! Podle SVÉHO vědomí a svědomí. Jestliže se jim do řemesla plete jakási pitomá strana, a poslance odstrkuje bokem, to je na povstání!!! protože tím  je demokracie v háji. My přece nevolíme stranu, ale konkrétní lidi, aby zastupovali nás, občany, a ne nějaké totalitáře, aby obstruovali! Jestliže ti zvolení zástupci lidu místo aby lid zastupovali, otrocky slouží politickým stranám, je to proto, že u nás sestavují kandidátky strany. Pak de facto  poslancům ze své kandidátky přidělují účelově extrémně vysoké platy, čímž je  k o r u m p u j í !!! Poslanci jsou pak jednoznačně ve střetu zájmů, protože si sami stanovují svoje platy.

   
Stanislav Vrbík, 17.5.2015



Praha matka měst – a taxi-zločinů! Odpověď MHMP

Na tento otřesný článek, jsem reagoval ZOI ze dne 24.4.2015 k rukám primátorky Prahy A.Krnáčové. Odpověď jsem obdržel dne 6.5.2015. Z odpovědi nevyzařuje příliš vůle k řešení, zato o to více snaha vysvětlit, proč to řešit nelze či jak je to obtížné. Taxikáři tak nadále ukazují, že pánem nad Prahou a jejími turisty jsou ve skutečnosti oni. Nadřízený Magistrát je bezmocný, což už ukazuje několik let.

Jan Šinágl, 15.5.2015

* * *

Praha matka měst – a zločinu!



Budoucnost internetu je spíše temná než zářná

Namísto šíření svobody se z internetu stal nástroj ke kontrole. Má sice demokratický potenciál, ale v jeho dnešní podobě pouze starého bosse nahradil nový, ale s mnohem větší mocí

Zesnulý kanadský myslitel a masmediální teoretik Marshall McLuhan (1911–1980) zavedl pojem globální vesnice a stal se i prorokem vývoje médií. Jeho výrok „utváříme své nástroje, jež následně utvářejí nás“ totiž skvěle vystihuje internet a jeho ovlivňování společnosti.


Číst dál

Baťák a Svoboďák

Batak plakat 160515Historická výstava traktorů Svoboda a ukázka, jak byly čluny firmy Baťa taženy traktorem Batak a Svobodak dobove fotoSvoboda DK 10 Baťovým kanálem, se uskuteční v sobotu 16. května 2015 v přístavu ve Veselí nad Moravou od 9 do 14 hodin.

Vážení mediální přátelé,

dovoluji si Vás upozornit na jednu velmi zajímavou akci, která se uskuteční následující sobotu – 16.května 2015 v přístavu ve Veselí nad Moravou od 9 do 14 hod. Návštěvníci uvidí historizující ukázku  tažení lodi původním traktorem Svoboda, který byl vyroben v Kosmonosech u Mladé Boleslavi. Jde o připomínku dávné spolupráce firma Svoboda motor z Kosmonos s firmou Baťa ze Zlína z doby 1. republiky.  V příloze najdete plakát – pozvánku, tiskovou zprávu s kontaktem na pana Josefa Petra, vnuka továrníka Václava Svobody, dobové foto a foto z výstavy traktorů Svoboda.  Prosím, kdybyste mohli o této akci informovat prostřednictvím Vašich médií. Pokud byste se do Veselí přijeli podívat, budete vítáni.


Číst dál

Dar z cizího: Prezident E. Beneš vzal Popperovu vilu, dal ji SSSR. Na odškodné rodina stále marně čeká?!

Popperova vilaDnešní soud ve věci zrušen! - Jednání, nařízené na dnešní den bylo MS zrušeno. V podstatě si mediální zájem vynutil nařízení soudního jednání, když opadl, bylo v tichosti rozhodnutí o zrušení soudního jednání vydáno.

Když prezident Edvard Beneš daroval Sovětskému svazu vilu v Bubenči – z vděčnosti za osvobození – nerozdával ze státního. Popperovi ale ještě byli za hranicemi, kam museli uprchnout kvůli hrozící nacistické perzekuci. Posledních patnácti let se ale soudí, a to jak s Českem, tak s Ruskem. Od českého státu chtějí náhradu za zabavené věci.

Sotvakdo si vzpomene, že Popperova vila v pražské Bubenči nebývala vždy sídlem ruského a předtím sovětského velvyslanectví. To se však do ní nastěhovalo až po druhé světové války. Původní majitelé, kteří se jejímu předání nemohli bránit, neboť museli uprchnout před nacismem, se nyní se státem soudí – chtějí za zabavenou vilu odškodné. Řízení, které proběhne v květnu, rezonuje i ve vrcholné politice. Zní totiž obava z prolomení jednoho z Benešových dekretů. …


Číst dál

Normální zloději a podvodníci: Těchto 15 poslanců se jimi nikdy nemělo stát!

ZOI kancléři Sněmovny Petru Kynštetrovi jsem napsal 1.5.2015. Odpověď jsem obdržel 11.5.2015. jak nazvat tuto zhovadilost slušněji?! Něco je hodně špatně na volebním zákonu, když umožňuje, aby takovéto bezcharakterní osoby byly voleny a zvoleny! J.Š. 15.5.2015



1.Máj 2015 v Přílepech u Holešova

Chyběl jen alegorický vůz s promítáním filmu „Slunce, seno, jahody“! Legrace a recese by nám šla. Řešit, bojovat, riskovat, obětovat je nám stále vzdálené. Miliardy od EU bereme rádi, ale v rámci solidarity přijmout 500 uprchlíků je nám „proti srsti“. Chováme se v EU jako egoisté, kteří jen berou. Nedivme se potom špatné pověsti naší země ve světě. Pokud většina politiků bude i nadále sloužit sobě a země jim, ztratíme i chuť pořádat podobné recese. Pravicový extrémismus slábne, levicový sílí. Zakládají se agresivní revoluční buňky. Uskutečnily už několik atentátů na veřejná zařízení. Kdy dojde k napadání „nepohodlných“ občanů, bude jen otázkou času, pokud občané nebudou brát na vědomí stále vážnější situaci v zemi a aktivně se ji nepokusí změnit. Ještě je čas, ale mnoho jej nezbývá. Dědicové „starých pořádků“ jsou stále troufalejší a jistější. Grebeníčkovo „My máme čas“, se pomalu naplňuje. Jan Masaryk: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“ J.Š.14.5.2015  




Kardinál Duka: Žádná oběť nebyla marná

VSS Sibenicei 12 070515„…Kdybychom si uvědomili, že když byly v době protektorátu například oslavy narozenin Adolfa Hitlera, všechny církevní či necírkevní časopisy to musely zveřejnit, musel někdo napsat gratulaci. Měli bychom si uvědomit komu čest, tomu čest a neměli bychom hledat v těchto minulých dobách nějaké kličky. Všechny Peroutkovy texty neznám. Peroutka se ale podle mne vždy zachoval pevně. Copak jsme my za komunismu nemuseli říkat čest práci, neříkali jsme soudruhu?“

Unikátní výstava s názvem Život ve stínu šibenice, která potrvá do 26. června, byla v těchto dnech zahájena v Křížové chodbě Nové radnice v Brně. Společně s jejími autory Janem a Sabinou Kratochvilovými ji na nádvoří radnice slavnostně zahájil Dominik kardinál Duka a primátor města Brna Petr Vokřál. Vernisáži předcházela v chrámu sv. Michala tryzna za oběti nacistické a komunistické diktatury.


Číst dál

Zapomenutý vojenský hřbitov západních vojáků na Olšanech

Navštívil jsem tento vojenský hřbitov západních letců, námořníků a vojáků poprvé včera, 12.května. Je umístěn na Olšanech uzavřený, za vzrostlými stromy, že ho nevědoucí návštěvník snadno přehlédne – na rozdíl od otevřeného, nepřehlédnutelného hřbitova vojáků Rudé armády v těsném sousedství. I věnců je u Mohyly s kovovým mečem méně, než u pomníků Rudé armádě. Přitom by samotná Rudá armáda neměla bez spojenecké, materiální a bojové pomoci proti nacistickému Německu, žádnou šanci na vítězství. Budu se na toto místo vracet. Stejné doporučuji vám a mladé generaci. Toto místo vyzařuje a sděluje mnohem více, než v komunistickém stylu stavěné pomníky Rudé armádě aniž bych v nejmenším zpochybňoval oběť jejích vojáků. Jakoby zde pokračovalo i po 70. letech zapomínání na naše spojence a jejich utajování. Nikdo nechce přepisovat dějiny, jak tvrdí předseda Sněmovny Jan Hamáček. Popsání pravdy nemůže být nikdy žádným přepisováním dějin. Dějiny se dějí a jsou jen jedny, jen historie je často vítězi potřebně ideologicky měněna.


Číst dál


... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing