Bulletin č. 19/2015

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 29. březen 2024 13:47

VE STÍNU ŠIBENICE: Tryzna v chrámu sv. Michala v Brně dne 7.května 2015

VSS Sibenicei 12 070515Největší výstava od konce II.světové války k uctění bojovníků proti nacismu a komunismu!VSS vystava 11 vystava vchod detail 070515

Tryzna za uctění památky obětí II.a III.odboje a všech oběti zločinného nacismu a komunismu, začala v 16:00 hod. Byly vyjmenovány všechny hlavní nacistické a komunistické koncentrační tábory na území Československa. Za každý z nich byla po přečtení jeho jména zapálena svíčka. Během tryzny a při otevření výstavy skvěle promluvili kardinál Dominik Duka a primátor Brna Petr Vokřál. Veřejnoprávní ČT, v hlavním večerním zpravodajství Událostech od 19:00 hod., tuto tryznu a výstavu, ačkoliv brněnská ČT byla na místě se dvěma přenosovými vozy, zamlčela. Komise pro kulturu na Ministerstvu kultury ČR navrhla výstavu finančně podpořit. Ministr Daniel Herman návrh nepodepsal. Přítomen byl i jeden český velvyslanec, který si nepřeje být jmenován. Velké poděkování patří řediteli Muzea exilu v Brně dr. Janu Kratochvílovi a jeho manželce Sabině, iniciátoru výstavy a hlavnímu organizátorovi. Výstava je umístěna hned vedle chrámu sv. Michala v Křížové chodbě Nové radnice, Dominikánské náměstí 1. Potrvá do 26.června 2015 POZVÁNKA!

Tryzna v chrámu sv.Michala (40 min.)


Číst dál

Plzeň 6.května 2015: Ukončení Slavností Svobody u pomníku DÍKY AMERIKO!

George S. Patton: „Když uvažují všichni stejně, neuvažuje nikdo rozumně.“

Zahájení a hymny – Představení veteránů – projev velvyslance USA Andrewa Schapira – projev veterána Earla Ingrama – Zástupci velvyslanectví USA kladou věnec - Belgičtí a američtí veteráni kladou věnce

Plzeň DÍKY AMERIKO: zahájení a hymny 6.5.2015 (7:25 min.)


Číst dál

Otevřený dopis prezidentovi Vietnamu Trương Tấn Sangovi

Prezident VietnamuŽádost o propuštění katolického kněze Nguyen Van Lye z vazby - Propuštění otce Nguyen Zeman a HradVan Lye na svobodu by přineslo naději dalším více než dvěstě vězňů svědomí např.: Ta Phong Tan, Tran Huynh Huy Thuc, Ho Thi Bich Khuong, Bui Thi Minh Hang, a včetně dvou pravděpodobně nespravedlivě odsouzených k trestu smrti pana Nguyen Van Chuonga a pana Ho Duy Haie, kteří nemají žádnou další možnost k odvolání.

V Praze dne ... 2015

Vážený pane Prezidente TRUONG TAN SANG,

Dne 6.ledna 2012, v rámci oslavy 35 let Charty 77 zúčastnění jednotlivci a organizace, Vám adresovali krátký dopis s výzvou, abyste se zasadil o propuštění katolického kněze Nguyen Van Lye z vazby. Doposud nebyla z Vaší strany projevena žádná reakce a otec Nguyen Van Ly je stále zadržován ve vězení. Dovolujeme si citovat závěr zmíněného dopisu:


Číst dál

Je prezident Zeman řízený, nebo pouze nezřízený?!

Důvěryhodný zdroj mi právě oznámil, že ukrajinský premiér Jaceňjuk měl zmizet s celou svojí rodinou?!

Od Peroutky ruce pryč, opilče! - Ruští komunisté obcházeli ambasády zemí, jež nepřijedou na oslavy - Oplátkou komunisty podarovali kopií Paktu Ribbentrop-Molotov o neútočení a o rozdělení oblastí vlivu v Evropě a mapou Polska rozděleného po vpádech německé a posléze sovětské armády. Němečtí diplomaté prý ruským komunistům připomněli, že tento dárek je rovněž součástí společných německo-ruských dějin. 

Zeman opilec… V Peroutkově „Demokratickém manifestu“ se totiž dočteme poměrně hodně na adresu komunismu a fašismu a jejich vzájemného porovnání, abychom rychle pochopili, proč právě Peroutka se stal terčem nevybíravých útoků postbolševika, který ho obviňuje ze sympatií k fašismu či Hitlerovi – a stále ne a ne jaksi ty správné články na podporu svých obvinění dohledat, ač jistý Ovčáček převrátil naruby už nejednu knihovnu, ale i ovčárny a konírny.

Teď se podívejme, co Peroutka o fašismu a komunismu skutečně a prokazatelně napsal, a to bez dlouhého hledání hned v první kapitole svého Demokratického manifestu:


Číst dál

„Atentát" č.4 na pomník okupantům na Olšanech - PČR konečně konala

Probíhající akce spojené s trasou Ruských motorkářů „Cesty vítězství: Moskva – Berlín“ – Noční vlci v Praze pod ochranou PČR

Zasahova jednotkaDne 5.května 2015, jsem se zúčastnil uctění památky vojáků ROA (Ruská OsvobozeneckáPCR pomahat a chranit Armáda gen. Vlasova) u jejich pomníku v Praze na Olšanech. Na udání pravoslavného kněze, z poblíž stojícího pravoslavného kostela, se po mém už čtvrtém "atentátu" na pomník okupantům, konaly neskutečné policejní manévry, při kterých jsem byl zajištěn. S tímto knězem jsem ještě hovořil po „atentátu“ aniž by mi to oznámil. Byl viditelně nesvůj. Ke zpovědi bych k němu nešel – i bez udání. Naštěstí se podařilo včas natočit toto video. Na pomníku okupantů se objevil už čtvrtý nápis, tentokrát v angličtině: IN MEMORY OF JAN PALACH 1968. Nejprve přijeli tři policejní vozy se šesti policisty, krátce nato plně ozbrojená policejní jednotka se šesti muži tzv. „černooděnci“ v mikrobuse. Bohužel jsem tak nestihl opožděný pietní akt u pomníku ROA. Po cca hodině čekání na rozhodnutí nadřízených, jsem byl zajištěn a odvezen na místní oddělení PČR, kde byl sepsán úřední záznam a kde jsem odevzdal „zbraň“ – spray s červenou barvou. Výpověď jsem odmítl, protože stejně budu vypovídat před příslušnou přestupkovou komisí (pokud ovšem nebude díky nekonání opět promlčeno jako předchozí přestupky či trestní oznámení?). Při odchodu mi v poslední chvíli byl znemožněn odchod. Zajímali se o mne experti na extrémisty - další hodina čekání, načež jsem byl bez dalšího dotazování propuštěn.


Číst dál

Vzpomínky na okupaci, příběh maturanta z Hodonína

Asi před dvaceti lety jsem cestoval s osmdesátiletým pánem vlakem a dověděl jsem se od něj příběh, jenž stojí za to zveřejnit.

Ten pán žil v Rohatci, říkejme mu tedy pan rohatecký. Byl ročník 1921, a asi v roce 1941 byl tento ročník „totálně nasazen“ jako první na práce do říše. Pan Rohatecký uměl dobře německy, ale zapíral to svému vedoucímu, jenž ho chtěl pověřit nějakou vedoucí funkcí. Jedenkrát si ho vedoucí zavolal a ukazuje mu opis jeho maturitního vysvědčení (němčina výborný), dal mu facku jako dům. Předtím i potom se choval k českým klukům velmi korektně a snažil se jim ulehčovat v těžkých pracovních poměrech. Někdy začátkem roku 1944 došlo mu z domu parte babičky, tuším fingované. Vedoucí si jej zavolal bokem a řekl mu: „Pustím Vás na ten pohřeb a dávám Vám radu: už se sem nevracejte.“

 

S.Vrbík, 5.5.2015

 



Na Šumavě je holina

Přímý účastník občanských záchranných aktivit proti kácení v centrálních zónách Národního parku Šumava rekapituluje po více než třech letech dosavadní průběh dění: „Výsledkem ale je, že viníci na straně národního parku i policie zůstali nepotrestaní, blokádníkům se nikdo neomluvil a na Ptačím potoce zůstala obrovská holina.“ K tématu přinášíme ještě další doplňující informace.

Policisté, kteří před třemi roky zasahovali na Šumavě u Ptačího potoka proti aktivistům bránícím těžbě dřeva, nepostupovali podle zákona. K takovému závěru dospěl před více než rokem Krajský soud v Plzni. Vyhověl tak mojí žalobě, kterou jsem na policii podal. Verdikt je pravomocný. 

U Ptačího potoka jsme se v roce 2011 snažili zabránit porážení stromů od konce července až do poloviny srpna. Kácení smrků v rozporu se zákonem nařídilo vedení Národního parku Šumava, jako záminku uvedlo boj proti kůrovci. Prostor, kde měli dřevorubci těžit, policisté označovali páskami se zákazem vstupu a blokádníky z těchto míst vykazovali a později i vynášeli.


Číst dál

Vojenská základna v Brdech – Klondajk!

Raketa PLRS 5V2817., 18., 19. protiletadlový raketový oddíl Dobříš, součást Protiletadlové raketové skupiny Rakety S125VEGA Dobříš (VÚ 5180)

Budování pražské 71. protiletadlové raketové brigády bylo fakticky završeno uvedením dobříšské Skupiny VEGA do bojové pohotovosti koncem roku 1985. Tento útvar svou výzbrojí v podobě operačního protiletadlového raketového kompletu dalekého doletu S-200 VE "Vega-E" podstatně rozšiřoval možnosti protiletecké obrany perimetru hlavního města a státu, díky doletu 250 km/dosahu 40,000 m též doplňoval obrannou linii PVO států Varšavské smlouvy, v případě potřeby mohl být útvar dozbrojen protiletadlovými řízenými střelami s nukleární hlavicí o síle 25 kt. Komplet byl v rámci vývoje vyňat z protiraketové obrany SSSR a poté přidělen k PVOS, svými parametry byl určen k zásahům proti skupinám strategických bombardérů, včetně letounů typu "stealth", ještě před vypuštěním střel s plochou dráhou letu nad územím protivníka, proti cílům blokujícím PVOS rušením a klamnými lety či proti hloubkovému průzkumu prováděnému mimo dosah ostatních protiletadlových prostředků. Spolu s PLRK S-300 PMU, který byl ovšem dodán v počtu pouhého jednoho kompletu, se jednalo o poslední generační výměnu techniky raketového vojska PVOS ČSSR.


Číst dál

Výzva sponzorům?!

Help PCOmlouvám se, že na e-maily už dva dny nereaguji. Můj PC po více jak deseti letech „ztrácí dech“ a pomalu vypovídá službu. Naštěstí mohu ještě pracovat na webu. Uvítám případného sponzora na nový, či dar PC s výkonnějším procesorem, abych mohl co nejdříve opět pracovat naplno. Díky. J.Š. 8.5.2015

Aktualizováno: Problém je zřejmě závažnější, vůbec nemusí souviset se stářím a menší výkonností počítače. Dnes jej řešili specialisté z renomované firmy. Zatím si neví rady. Stále nemohu přijímat ani odesílat e-maily z domovského počítače. Poštu mohu omezeně zpracovat pouze přes mobil či z internetových kaváren. Prosím o pochopení. Ještě jednou se omlouvám za nereagování na četné e-maily. J.Š.11.5.2015

Aktualizováno:

Od dnešního rána je e-mail opět v provozu. Nikdo neví co se stalo. Jakmile začal provider pátrat, kde se stala chyba, začal být plně funkční. J.Š.13.5.2015



... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing