Bulletin č. 32/2014

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
sobota 20. duben 2024 6:03

Vzletných myšlenek a moudrostí je dost, ale kdo se jimi sám řídí a také je realizuje…?!

Projev Jana Antonína Bati na školské konferenci ve Zlíně z roku 1938, bych nechal zaznít na všech vstupních škol v dnešní den zahájení nového školního roku!

Také vám to tak připadá? Jakobychom žili pokrytecky či ve schizofrenii. V mnohém se shodujeme, myslíme mluvíme stejně, ale konáme, ve velké většině, často zcela jinak. Ať se jedná o běžné občany, politiky či známé osobnosti. Každý si najde svůj důvod. Někdo pragmatický, druhý vypočítavý, další nepřizná svoji zbabělost a strach. Různí podvodníci a zločinci potom o to snadněji jednají na náš účet. Politik je obrazem země a ta jeho obrazem. Budeme-li čekat na to, co si většina slušných přeje, nikdy se toho čekáním nedočkáme. Logicky jen pravého opaku a stále horšího. To jistě ví většina z nás a přesto nekoná? Projev Jana Antonína Bati na školské konferenci ve Zlíně v roce 1938 nechť je nám trvalou motivací a inspirací!


Číst dál

Michal Mareš: Přicházím z periferie republiky I.

Mares AVERS 130814Komunista píše o roce 1946 a o propagandě KSČ - „Proč volil venkov komunisty? Inu, to máš tak. Jednou se lid zblázní s nacisty a podruhé ho chytne bláznovství zleva, a jsme tam, kde jsme. To se nic nedá dělat, to bylo, je a bude. Ale komunistický aparát, panečku, kam se my ostatní hrabeme!“

… Tato Světlá, agrární kdysi bašta, se silnou menšinou lidovců, volila takřka hromadně komunisty. Katolická Světlá je vzdálena necelých 15 kilometrů od vesnice Brandlín. Ves tradičně konzervativní, ale statečná. Po staletí si udržela stoprocentní evangelický ráz. Je to dnes rudá vesni­ce. Z bezmála 200 hlasů jen 14 je nekomunistických. Lidovci 4 hlasy. Tu poprvé slyším jmenovat velikou složku komunistického vítězství: ministra zemědělství Ďuriše. Ve všech krajích je jaksi všudypřítomný. Je to jednak důvěra v osobu tohoto ministra a jednak to již tkví v pova­ze lidské; osobní stránka majetková u venkovanů. Konkrétně velmi pro­zaicky i poeticky současně řekl v tomto směru bývalý lidovec, nyní komunistický volič: „Ďuriš dal, Ďuriš dává nyní a dá i v budoucnosti!“ Bylo to řečeno tónem náboženských průpovědí, kde chyběl jen dodatek: jeho jméno budiž pochváleno.


Číst dál

PETICE: Rezignace ombudsmanky Šabatové

http://www.petice24.com/signatures/rezignace_ombudsmanky_abatove/start/390

Sabatova AnnaDnešního dne byla zveřejněna informace o osobním rozhodnutí paní Šabatové povolit muslimskou součást oblečení - hidžáb studentce střední zdravotní školy v Praze. Níže podepsaní jsme zásadně proti povolování jakýchkoliv cizích kulturních a náboženských návyků jiných národů ve veřejných organizacích a institucích. Z tohoto důvodu chceme, aby paní Šabatová sama rezignovala na ombudsmanku občanů České republiky. 


Číst dál

Ochrana lidských práv a islám

Petice na podporu ředitelky SZŠ v Praze dr. Ivanky Kohoutovéze dne 29.8.2014, podpisy rekordně přibývají!

MuslimkyPráva a svobody deklarované Všeobecnou deklarací lidských práv neplatí podle článku 30 pro ty, kteří tato lidská práva a svobody vzhledem k jiným sami porušují nebo k tomu třeba jen směřují, islám nevyjímaje - Deklarovaná práva a svobody nesmí být kýmkoliv zneužity k porušování těchto práv a svobod jiných. To prakticky znamená, že deklarovaná práva a svobody neplatí pro ty, kteří tato lidská práva a svobody vzhledem k jiným sami porušují nebo k tomu třeba jen směřují - Možná opět nastane čas, kdy živí budou závidět těm mrtvým. Naší vinou.

… Dokud se islám přesvědčivě nevzdá všech aktivit spojených s agresivním džihádem a z islámských svatých knih nevypustí všechny pasáže, které znamenají genocidu neislámské části světa, nebude se na islám vztahovat ochrana jako na náboženství podle "Všeobecné deklarace lidských práv" a islám bude považován za genocidní ideologii stejně jako nacismus. …


Číst dál

Servilní klanění se Číně i Rusku

LN Servilni klaneni se Cine MB 290814Ruský politik, který se zajímal o mrtvé výsadkáře, byl zmlácen

Okupace Ukrajiny ruskými vojsky a „okupace“ Čech čínskými podnikateli! - Zahraniční politiku jakoby určoval Jaroslav Tvrdík a ne Černínský palác? - Demokratická totalita, či totalitní demokracie?

EU, která je silnější, neustále jen čeká co udělá Putin a jen slabošsky reaguje, místo aby využila své převahy a byla strategicky aktivní. Doplatí Evropa opět na slabé vůdce? Opět riskuje značné škody, které by rychlým a rázným jednáním na začátku krize, s daleko menším úsilím a ztrátami, zažehnala. S návštěvou čínských podnikatelů a politiků opouští naší zemi Dalajlána a myšlenky Václava Havla. Nad naší zemí se opět vznáší jedovatý mrak plíživé komunistické ideologie. To jsme opravdu tak daleko, že prodáme demokratické hodnoty za kus žvance? Potom ztratíme i ten žvanec a svobodu.


Číst dál

Jak bude vypadat „grilování” Věry Jourové v Evropském parlamentu?

Jourova 2Věru Jourovou, českou kandidátku na budoucí komisařku EU, čeká k dosažení portfolia regionálního rozvoje nesnadná cesta. V rámci tzv. grilování evropští poslanci hodnotí nejen způsobilost kandidátů svědomitě spravovat dané portfolio, ale také jejich evropanství, osobní nezávislost a komunikační schopnosti.

Evropské hodnoty se na základě znalosti profilu Věry Jourové a průběhu předchozích grilování kandidátů na komisaře pokusily odhadnout otázky, kterým může česká kandidátka čelit:


Číst dál

Petice na podporu ředitelky SZŠ v Praze dr. Ivanky Kohoutové

Podpisy rekordně přibývají!

SZS Ruska… Neupíráme žádnému člověku základní lidská práva, stejně tak jako neupíráme právo každého člověkaKohoutova Ivanka bránit se, jsou-li jeho práva ohrožena právem jiného. Pokud je někdo dočasným hostem v naší zemi, či se stane jejím trvalým obyvatelem, očekáváme, že bude respektovat a ctít její zákony, tradice a zvyky. Některé mohou přijmout, některé můžeme přijmout my. Nemůžeme ale souhlasit, aby praktikování muslimských náboženských zvyklostí bylo umožněno i ve veřejných školách, navíc v zemi s bohatou křesťansko-židovskou tradicí a historií. Plně proto podporujeme a stojíme za jednáním, výroky a postoji paní ředitelky Ivanky Kohoutové. Vyjadřujeme jí plnou podporu podpisem této petice. …


Číst dál

Nechutná propaganda ombudsmanky Šabatové v Událostech komentářích na ČT v kauze muslimského šátku

Sabatova Anna… „Se stejnou logikou mohou katoličtí žáci a studenti veřejných škol požadovat vyvěšení krucifixů nebo třeba žáci a studenti nekatolických konfesí vyvěšení obrazů mistra Jana Husa či Jeronýma Pražského. Domnívám se, že tohle správná cesta není, a myslím si, že by bylo dobré řešit tuto věc pomocí jasně znějícího návrhu zákona. Jsem zvědav, kdo se toho ujme. Jen doufám, že to nebude Okamura." … "Odborná" debata o nošení pokrývek na hlavě. -Petice na podporu ředitelky Střední zdravotnické školy PhDr. Ivanky Kohoutové, Ph.D.

Veřejnoprávní ČT nám zase jednou včera ukázala (od 38 min.), jak si představuje tolik proklamovanou „objektivnost a vyváženost.“ Hlavní osoba ředitelka dr. Ivanka Kohoutová nebyla pozvána, o hlavní příčině problému se nehovořilo, PR práce pro ombudsmanku Annu Šabatovou „par excelence“. Roli jediného oponenta tak sehrál, byť slabě, moderátor proti třem hlavním hostům Daniel Takáč. Zajímavé je, že v novinách se europoslanec Polčák udivuje nad vyjádřením Šabatové a za 3 hodiny v TV už říká něco zcela jiného. Filmové vstupy byly opět jednostranné a o nepodstatném. Vysílání pro hlupáky. Hovořilo se převážně o významu muslimských šátků, pokrývek hlavy, ne o podstatě a hlavní příčině problému. Netušil jsem, že na SZŠ v Ruské ulici studují i kluci, tak se nemusí bát ani oni o své čepice. Stačilo by prý jen správně napsat vyhlášku co se smi a nesmi nosit na hlavě. Osobně by mně vadilo, že někdo smí nosit náboženský šátek podle svého přesvědčení a sportovní čepici už ne, ať jsem přesvědčen sebevíce. To už by jistě paní Šabatová zařídila, abych i sportovní čapky měly svá práva a mohly být také účastny vyučování. Zdalipak v muslimy postavených školách studují křesťanky a je jim také tak vycházeno vstříc?


Číst dál

Odpověď KSZ Brno ve věci ing. arch. Marka Říčaře a Rady ČRo ve věci zpravodajství

Ricar MarekDne 2.6.2014 jsem podal tento podnět k šetření ombudsmance Anně Šabatové ve věci otřesných podmínek veSabatova Anna vazební věznici Brno-Bohunice o kterých napsal ing. arch. Marek Řičář. Dne 26.8.2014 mi odpověděl státní zástupce JUDR. Hynek Olma. Dne 3.7.2014 jsem podal Radě ČRo tuto stížnost. Její předseda Doc. PhDr. Michal Stehlík Ph.D. a děkan FFUK mi odpověděl dne 27.8.2014. Odpověď je doplněna vyjádřením ředitele Centra zpravodajství ČRo Mgr. Tomáše Pancíře. Normální občan je těmito „odpověďmi“ zděšen, informovaný nepřekvapen. Bachaři z 50.let, jako např. sadista Alois Grebeníček st., by také asi těžko vyprávěli kontrolním orgánům o tom, jak mučí, terorizují a zabíjejí vězně, resp. to předváděli v praxi kontrolujícím. Odpověď předsedy Rady ČRo je také smutným svědectvím.


Číst dál

Bude opět při 70.výročí SNP médii zapomenuto jméno jeho velkého hrdiny kpt. Josefa Trojana…?!

V lednu 1950 dal dohromady armádu 26.000 mužů. Chtěl se postavit v ozbrojeném boji zločinnému komunistickému režimu, jak dokazují dokumenty CIA. - Tyto příkladné příběhy morálně silných a nezlomných osobností jsou v dnešní době bezcharakternosti a bezpáteřnosti životně důležité pro mravní přežití společnosti a duše národa. Jsou základem každé trvalé prosperity.


Číst dál

Ochránkyně práv Šabatová je proti zákazu muslimského šátku hidžábu na zdravotnické škole…?!

Sabatova AnnaŘeditelka školy: „O šátky - původně nešlo.“ – Petice na podporu ředitelky Střední zdravotnické školy PhDr.Burka Ivanky Kohoutové, Ph.D. - Začíná to hidžábem, pokračuje čádorem, burkou, nikábem, stavbou mešit a může končit až terorismem. Ještě máme možnost chovat se rozumně. Později už nám nemusí být zdravý rozum nic platný! - Níže malá ukázka z rostoucího množství dopisů na podporu ředitelky dr. Ivanky Kohoutové

PhDr. Ivanka Kohoutová, Ph.D., ředitelka SZŠ Praze: "Nošení pokrývky hlavy v prostorách školy je nespolečenské, a tak k této záležitosti v souladu s vnitřními předpisy přistupujeme. Nikomu nebráníme v jeho víře. Ve všech případech, ať žadatel o studium na zdejší škole pochází z České republiky, ze zemí EU nebo ze třetích zemí, je nutné, aby respektoval právní předpisy, zvyklosti dané země, etické normy i jiná náboženství." … "Byla probírána témata poskytování ošetřovatelské péče u mužů, nutnost dodržování hygienických předpisů pro zdravotnictví, očkování, krmení nemocných vepřovým masem, nošení zdravotnických uniforem, odlišných pokrývek hlavy ve zdravotnictví." … "Nošení pokrývky hlavy v prostorách školy je nespolečenské, a tak k této záležitosti v souladu s vnitřními předpisy přistupujeme. Nikomu nebráníme v jeho víře. Ve všech případech, ať žadatel o studium na zdejší škole pochází z České republiky, ze zemí EU nebo ze třetích zemí, je nutné, aby respektoval právní předpisy, zvyklosti dané země, etické normy i jiná náboženství." … "Jako důvod uvedla náboženskou diskriminaci. Ve třídě, kterou navštěvovala, jsme okamžitě provedli sociometrické šetření. Po jeho vyhodnocení nebyly zjištěny žádné známky signalizující jakoukoliv náboženskou diskriminaci. Pokud byla žákyně přítomna na vyučování, měla šátek na ramenou nebo ho neměla vůbec s vlastním zdůvodněním, že postačuje mít šátek kdekoliv na těle."


Číst dál

Historie a konec Petrovy boudy v Krkonoších po 200 letech…

PetrovkaPostavena panem Johanem Pittermannem v roce 1811, shořela 1.srpna 2011. Jeho zkomolené příjmení se časem dostalo do jejího názvu… Podívejte se na tuto presentaci při které mrazí. Ukazuje úpadek ducha, tradice a dobrých mravů, které odešly s českými Němci. Po nástupu komunistů k moci všeobecný úpadek pokračoval. Pokračuje do dnešních dnů. Vytvářet hodnoty a udržovat tradici není snadné, na rozdíl od krádeží, podvodů a ničení… Pittermannova Petrovka je naším černým svědomým a ukázkou současného morálního a mravního stavu země. Člověk by brečel, ale vzteky, nad nekulturností, primitivností a nad marností aktivního počínání několika slušných a mlčení většiny!!!


Číst dál

Smír aneb Škrhola a jeho dvůr

Mlanar HasenkopfHrách na stěnu aneb Znovu ke zprávě židovské obce

… Jestliže jsme na celý spor, jakož i na Zemanovo presidentské působení jako takové, nazírali a limine s velkým nadhledem, nyní musíme v tomto smyslu dodat, že jsme se mýlili ve volbě kulis shakespearovského dramatu: Mynář se sice pohybuje v komnatách Pražského hradu, tedy v prostředí, který by mělo evokovat noblesu a aristokratickou velkorysost, leč chová se spíš jako pantáta, který zašel po jarmarku do hospody, přihnul si a přítomné teď častuje historkou, jak se mu podařilo prodat ukradeného čuníka.


Číst dál

Odsun českých Němců bude 20.června v SRN Památným dnem – a kdy bude u nás…?!

Sudetsti NemciDvacátý červen bude od příštího roku Památným dnem, který připomene odsun Němců po skončení druhé světové války z území dnešního Česka a Polska. Rozhodl o tom ve středu kabinet kancléřky Angely Merkelové. … Památné dny připomínající německé vysídlence už dříve zavedly německé spolkové země Bavorsko, Hesensko a Sasko. V těchto zemích by měl památný den připadnout vždy na druhou neděli v září. Letos se bude připomínat poprvé a bude se konat 14. září.

Památné dny už byly zavedeny pro bývalé spoluobčany německé národnosti v Maďarsku a Rumunsku. Města a vesnice jsou označovány dvojjazyčně. Kdy bude Památný den pro české Němce zaveden u nás je zatím v nedohlednu. Teprve až bude zaveden a respektován většinou společnosti, budeme moci o sobě říci, že jsme se stali kultivovanou a mravně vyspělou zemí. Přečtěte si čeho jsme byli schopni v době míru na nevinných lidech, včetně žen, dětí, starců a nemocných. Článek Franze Chocholatého Grögra Kde že ti mrtví jsou ... , vyšel 28.10.2010. Za prostudování stojí i mapa Československa, kde k těmto zvěrstvům došlo, včetně přiložených, dvanácti podrobných dokumentů o zvěrstvech s datumy, místem, počtem obětí (muži, ženy, děti) a jmenovitě odpovědnými organizacemi, veliteli a jejichž potomci dodnes žijí mezi námi jako potomci hrdinů…


Číst dál

Demokracie pod tlakem ruského válčení

Putin mladyNad demokracií jako způsobem vlády odvozené z vůle lidu a založeném na svobodě a lidských právech se stáhla mračna. Nevěstí ani tolik konec snu o globální demokracii, o němž Petr Robejšek psal v tomto listu ve své sobotní úvaze, jako spíše zásadní ohrožení západních demokracií. … Nic povzbudivého! Jen vzpomínky na srpnové dny 1968 by nám měly připomenout, že zavírat vrátka, když je pozdě, už nemá velký smysl. Kéž by nás ale osvítil svěží duch těch obyčejných, kteří tenkrát první nápor vojsk nenásilně paralyzovali a pozdější mírové rusifikaci dlouho vzdorovali!

 


Číst dál

ČSSZ odpověděla ve věci důchodů občanů Ruska v České republice

Kahoun VilémDne 15.8.2014 jsem požádal, dle zákona o informacích, ústředního ředitele ČSSZ prof. JUDr. Viléma Kahouna, Ph.D. o odpovědi na 9 otázek, ve věci mezinárodní dohody mezi ČR a Ruskem o vzájemném vyplácení důchodů. Dne 26.8.2014 mi odpovědělvrchní ředitel úseku ekonomicko-správního Ing. Jan Halíř. Ve Sněmovním tisku 567/0 (Smlouva mezi ČR a Ruskou federací o sociálním zabezpečení), jsem dle doporučení pana vrchního ředitele ČSSZ, žádné požadované konkrétní informace o přibližných nákladech jednotlivých zemí na důchody, nenašel? Kupodivu není u tak důležité smlouvy uvedeno ani celé jméno podpisujících, pouze za Českou republiku a za Rusko nečitelný podpis jako na cáru bezvýznamného papíru…

 


Číst dál




Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing