Bulletin č. 30/2014

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
pátek 26. duben 2024 6:42

MMR odpovědělo na ZOI ve věci ministryně Věry Jourové

Jourova 2Pěvci Velkého divadla v Moskvě zakončili festival v Č. Krumlově za účasti Václava KlauseParoubek Jiri

Na ZOI SODALES SOLONIS o.s. ze dne 4.8.2014 odpověděla ředitelka odboru komunikace MMR Mgr. Bc. Radka Burgetová dne 13.8.2014. Z šesti dotazů zůstal pouze poslední nezodpovězen s odkazem na Jiřího Paroubka, tehdejšího premiéra. Zatím jsou všechny pokusy jej kontaktovat marné. Doufejme, že jedinou příčinou jsou dovolené…?! Jinak zaráží, že ve včerejším pořadu ČT Události, moderátor Jakub Železný hovořil s naprostou samozřejmostí o ministryni Věře Jourové jako o budoucí české eurokomisařce?! Přitom ji čeká jistě nesnadné tzv. „velké grilování“ v EP, pokud k němu vůbec dojde. To, že nebyla přijata předsedou EK panem Junckerem, přestože veřejnoprávní média včetně paní Jourové se snažili vytvořit dojem, že tomu tak bylo, může být prvním signálem, že o minulost paní ministryně se už EK začala zajímat.


Číst dál

ZOI ústřednímu řediteli ČSSZ ve věci důchodů občanů Ruska v České republice

Kahoun VilémVážený pane ústřední řediteli,

podle zákona č. 106/1999 sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a podle čl. 17 Listiny práv a svobod si Vás dovoluji požádat o poskytnutí odpovědí na níže položené otázky. Týkající se důchodů a sociálního zabezpečení občanů České republiky a Ruska v souvislosti s ratifikovanou mezinárodní smlouvou obou zemí ze dne 8.8.2014. Má vstoupit v platnost dne 1.11.2014. Na webových stránkách ČSSZ zatím není uvedena. Původní smlouvu vypověděla Česká republika před šesti lety. Jistě budou Vaše odpovědi zajímat občany naší země, zejména s ohledem na počty obyvatel obou zemí (Rusko 143 milionů, ČR 10 milionů) a rozdílné životní úrovně obou zemí … Předpokládám, že tyto údaje musí být známy i ČSSZ jako podklady pro přípravné práce a opatření. Jistě byly i argumentem při formulování výše zmíněné mezinárodní smlouvy. Pokud na některé otázky nebudete moci odpovědět, uvítám odkaz na úřad či organizaci, která odpovědi může poskytnout. …


Číst dál

J. A. Baťa by měl podle slovenské vlády zůstat kolaborantem

Bata Tomas a JanLabutí píseň Ivo Svobody - Další dílčí úspěch Českých lvů - Coco jde k přestupkové komisi - Městský soud vJustitia Praze vrátil 400 Kč za informace

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř, říká si někdy člověk nad stavem české justice ve srovnání s tou slovenskou. O šikaně bratislavského soudce Pavla Tomíka, který povolil obnovu řízení a poté zastavil trestní stíhání Jana Antonína Bati, jsme psali. Nyní se slovenská vláda rozhodla k ještě rasantnějšímu kroku a tamní ministerstvo financí podalo proti již víc než rok pravomocným usnesením stížnosti ([1], [2]). Že je taková stížnost zcela zjevně nepřípustná a opožděná, navíc podaná někým, kdo k tomu ze zákona není oprávněn? Nevadí, slovenským soudcům se dostalo poučení, co je čeká, kdyby měli tu troufalost a své vládě nevyšli vstříc, bez ohledu na absurditu toho, co po nich chce!


Číst dál

Jourová jela za Junckerem. Ten ji ale nepřijal

Jourová 1Je jistě zajímavé, že na tuto závažnou událost reagují pouze ECHO 24, EurActiv a BLESK. Veřejnoprávní média,Jourova gratuluje která nás denně informují z velké části o nepodstatném, se o této události nezmiňují. Obávám se, že to není konec, ale teprve začátek odkrývání obrovského skandálu! České republice už může pomoci jen EU. Má nyní možnost ukázat jak je demokratická, ctí právo, spravedlnost a jak odhodlaně chce bojovat proti korupci. Korupce životně ohrožuje nejen ČR, ale i samotnou EU, bude-li nadále pokračovat beztrestné rozkrádání stovek miliard Euro. I tyto webové stránky budou k tomuto boji proti korupci přispívat zveřejňováním dalších otřesných dokumentů. J.Š.


Číst dál

Jefim Fištejn nazývá věci pravými jmény, argumentuje zdravým rozumem a opakovanou zkušeností s Ruskem!

Fištejn JefimKarel Mrzílek: „Dovezené potraviny, by mohly také sloužit jako zásoby pro vojáky, když by následovala okupace“!

Ruská novinářka, šéfredaktorka týdeníku Pražský telegraf Natalia Sudlianková se projevuje jako zástupkyně ruské propagandy v Praze, komentátor Jefim Fištejn nemůže na její průhlednou až hloupou propagandu, reagovat lépe.

Připomínám dvě vystoupení Jefima Fištejna k tématu Ukrajina na ČT 24: Může se snad revoluce odehrávat v bílých rukavičkách a včerejší Události komentáře (od 6:50 min.). Celý svět čeká na Putina. To je ruská „demokracie“ a současně ukázka bezmocnosti Západu, který zatím upřednostňuje ekonomické výhody. Riskuje, že přijde o mnohem více, bude-li ve svém dosavadním postoji setrvávat. Donucení ukrajinského politika k podpisu násilím, jak vidíme na prvním videu, budiž nám varováním a ukázkou, jak si Rusko představuje demokracii.


Číst dál

Výsledek rekonstrukce D1 po roce a čtvrt: Opravili 25 kilometrů, navíc jen v jednom směru!

PosvarovaReakce Miloslavy Pošvářové na článek iHned: Výsledek rekonstrukce D1 po roce a čtvrt: Opravili 25 kilometrů, navíc jen částečně.“

Dálnice D1 - zpoždění a neschopnost státu v roli investora, klamání veřejnosti marnými sliby

… Dokončení první poloviny dálnice D1 u úseků 5, 9, 14 a převedení prací na opačný směr do Prahy vyžadovalo řadu změn kvalitativních parametrů stavby, které jsou uvedeny ve smlouvě. Jedná se o zásadní změny parametrů kvality, které budou mít následně dopad na kvalitu stavby. Jedná se o předepsané dodržování prodlev mezi betonážemi a zráním betonu, provádění izolací mostů nikoliv po 28 dnech, ale po 7 dnech atd. To všechno zase zaplatí daňoví poplatníci na opravách. … Co je jasné je fakt, že bez porušení parametrů kvality a technologické kázně nebudou schopny úseky 5 a 9 provozu v termínu stanoveném smlouvou o dílo, tedy v říjnu 2014. Současné vedení ŘSD i ministerstva dopravy nese odpovědnost a bude se zodpovídat daňovým poplatníkům. Úseky 14 a 21 a jejich dokončení je ve hvězdách.Celá tato analýza svědčí o naprostém chaosu řízení výstavby modernizace D1, o neschopnosti státního investora a o pokračující agonii ŘSD.Podle požadavků na výběrové řízení nového generálního ředitele lze usuzovat, že ministerstvo dopravy žádného odborníka nepotřebuje a bude stačit, když se nový generální ředitel ŘSD bude umět podepsat.


Číst dál

Tak co s tím uděláte, pane ministře?

Prachar AntoninReakce na rozhovor s ministrem dopravy Antonínem Prachařem pro Deník.cz ze dne 15.8.2014Posvarova

Ministr dopravy Antonín Prachař: Lidé, kteří kontrolují miliardy, berou 18 tisíc

… Ministr Prachař si ve svém vystoupení v tisku ze dne 15.8.2014 stěžuje, jak mu všichni házejí klacky pod nohy a jaká příkoří se mu dějí. Všechny problémy, o kterých hovoří, jsou veřejně známy a všichni očekávali, že je bude ministr dopravy řešit. Po půl roce jeho působení to ale vypadá tak, že je teprve pan ministr zjistil a pojmenoval. To tedy není rozhodně pro daňové poplatníky dobrá zpráva. Všichni očekávali, že resort dobře zná a má již rozmyšleno, jak bude vše řešit. Místo toho vypadá jako uplakánek, který je zcela bezradný a jenom si stěžuje na ostatní. Na generálního ředitele ŘSD vybere specialistu na IT a diví se, že je po čtyřech měsících zjevně rozrušen a odchází z postu s 2,2 miliony Kč, čistá ruka. Dobrý výdělek na úředníka, takový nemá ani schopný podnikatel. Jaké řešení tedy nabízíte, pane ministře? Nejlepší postup bude vybrat na post generálního ředitele ŘSD opět nějakého specialistu na něco úplně jiného, než jsou dopravní stavby. Tomu odpovídají parametry pro jeho výběr, není tam ani jedno slovo o znalosti oboru a praxi v dopravních stavbách. Po několika měsících zase bude vyměněn, ale smlouvy na díla již budou podepsány, odpovědnost bude přenesena a nefunkčnost ŘSD se na něho opět s úspěchem přesune, jednoduchými slovy řečeno, hledá se „obětní beránek“. …


Číst dál

Další pokus o zločin na přírodě poblíž Žebráku!

SP letecky pohled 270913… za nejpodstatnější připomínku však považujeme to, že by se výstavba této čerpací stanice stala argumentem k další navazující výstavbě v této oblasti. Zároveň by vedla k dalšímu záboru nejúrodnější zdejší půdy a rozšíření jednolité deformované zástavby bez patrných hranic jednotlivých obcí táhnoucí se dnes již od Berouna.


Číst dál

Co nás stojí komunisté

Duka DominikMy nebojujeme proti jednotlivcům, ale proti ideologii, která přinesla tolika lidem utrpení. Naše školy, nemocnice i hospice jsou otevřené komukoliv. Nejsme jako totalitní režimy nacismu a komunismu, které bojovaly proti ideám křesťanství tím, že pronásledovaly, šikanovaly, věznily a dokonce i fyzicky likvidovaly jejich nositele.

Musím reagovat na diskuse, které se odehrály na téma mého blogu „Poslední tažení komunistů“. Na výtky, že jsem použil nepravdivé údaje mohu jedině konstatovat, že vše je z naprosto dostupných, otevřených zdrojů – z českého statistického úřadu a z průzkumů agentur, kterými se často právě komunisté ohánějí, když mluví o religiozitě. Navíc někteří diskutující, zvláště poslanci KSČM falešně uvádějí data o počtu voličů této strany, nikoliv členů – o nich jsem psal já. Také záleží na úhlu pohledu a na interpretaci čísel: úbytek členů se jeví jinak při konstatování každoroční změny a jinak při protažení trendu úbytku členů za posledních 10 let. Nakonec, blog není žánrově žádná akademické studie, není tedy zapotřebí se vzájemně chytat za slovíčka a jazykově posouvat smysl textu do úplně jiné roviny.


Číst dál

Soudkyně Lobotková, Okamura, Lety II a otevírání Pandořiny skříňky

Justitia… člověk si říká, že české soudy jsou institucionální demonstrací druhého thermodynamického zákona: ať jim dodáte cokoli, díky personálnímu substrátu, na němž jsou vypěstovány, vyprodukují stejně jen odpad, karikaturu na spravedlnost. Potvrzuje se závěr, k němuž jsem dospěl již před mnoha lety: má-li se kvalita soudnictví zvýšit, musí být soudci podobných kvalit jako J. Lobotková zbaveni taláru, i za cenu, že tím bude krátkodobě ohrožena nezávislost justice. … Je určitým paradoxem, že populista Tomio Okamura, aniž by sám byl chtěl, svým výrokem o cikánském koncentráku v Letech u Písku otevřel debatu, již se oficiální místa snaží roky tlumit nebo aspoň mocensky ovládat. V Letech nejde jen o jeden předávací internační tábor a jeho, řekněme, poněkud nestandardního velitele, ale o státní regulaci historie v rozsahu nebývale širokém, srovnatelném snad jsem se lhaním o poválečném násilí na sudetských Němcích. …


Číst dál

Michal Mareš: Přicházím z periferie republiky

Mares AVERS 130814… Dočkal jsem se. Co se mohlo starému revolucionáři, absolventu inter­nacionály a rázných kriminálů, ještě přihodit nyní, po splnění jeho věč­ných životních tužeb? Proto jsem si vzal klidně domů pečlivě u přátel skryté rukopisy ke konečné redakci, avšak deset dní po revoluci jsem byl zatčen na udání českého člověka ruskou policií jako domnělý zrádce a kontrarevolucionář. A tak následovala nová, třetí kremace, ne-li cosi horšího: vyhození na smetiště, nebo snad i konec v policejní, vojenské nebo revoluční latríně, po nepříslušném, ale lidském použití. Žalářován ve dnech, na něž jsem se celý život těšil, počal jsem mys­lit již jen na kremaci své osoby a věčný mír po věčném štvaní. Avšak i to přešlo a počal jsem znovu. Co se nepovede třeba ani po sté, může se povést po sto prvé! Vždy hlavu vzhůru!

Tato kniha o nás, vyšla v roce 2009, má skoro 600 stran, věru děsivého čtení, zamlčovaného za totality a rozhodně nepopularizovaného čtení ani dnes. Je napsaná komunistou, který věřil v ideál, ne v ideologii a byl jí také zlikvidován. Kniha je k dostání už jen v Levných knihách za 29,-Kč. Koupil jsem si ji v LK v TESCO Eden, ve Spálené už byly vyprodány. Mají ještě její poslední výtisky. Je to o svědomí nás a naší země. Její obsah a úvod níže hovoří za vše. Postupně budu některé otřesné články zveřejňovat. Před koupí knihy jsem poprvé zhlédl film Díra u Hanušovic. Kniha a film spolu velmi souvisí!


Číst dál

Zemřel mecenáš Josef Vlášek…

Vlasek parteAktualizováno: „Nemravnost“ Andreje Babiše versus „mravnost“ Vladimíra Hučína, Martina Vadasa a GirolamaVadas Martin Giormaniho…

Dne 6.srpna 2014. Člen ÚR KAN, zakladatel NFAN a promovaný historik. Pohřeb v Motolském krematoriu v Praze se konal v úterý dne 12.srpna od 10:00 hodin. Nemohu si odpustit doplňující informace v zájmu pravdy aniž bych si v nejmenším chtěl dovolit znevážit život, práci, činnost a zásluhy pana Josefa Vláška. Má poznámka se bude týkat jeho vztahu k Vladimírovi Hučínovi. ... Obávám se, že tímto bude činnost NFAN postupně upadat. Že by se pan Hučín, jako spolumajitel přerovské firmy KAZETO, zdarma pro NFAN angažoval a věnoval finance na jeho potřebnou činnost, můžeme celkem s velkou pravděpodobností vyloučit. Za ta léta, co jsem mohl pana Hučína poznat jsem u něho nikdy nezaznamenal velkorysost v dávání, zato velkou ochotu v přijímání. ...


Číst dál

Nově: Knihovna Václava Havla v Ostrovní 13, Praha 1

Knihovna Václava Havla začne od září působit na nové adrese. Využila možnosti sestěhovat všechny své aktivity do Ostrovní 13 na Praze 1, kde kdysi sídlila Česká pošta. Do konce června tohoto roku Knihovna VH pořádala své akce pro veřejnost v Galerii Montmartre v Řetězové ulici na Starém městě pražském, kde byla též umístěna její expoziceVáclav Havel – Český mýtus, aneb Havel v kostce. Kanceláře, archiv a badatelna pro veřejnost Knihovna VH provozovala na Novém městě pražském v Kateřinské ulici. Stěhování „pod jednu střechu“ na přelomu tohoto a minulého týdne. V Ostrovní 13 zahájí Knihovna VH svůj provoz na začátku září; stálá expozice bude slavnostně otevřena na začátku října.


Číst dál

Následky práce neschopných odpovědných jsou vidět stalé více!

Muslimky„Muslimské“ novinky u Ústí nad Labem – První rok romských paterčat ve veřejném zájmu, osud neromských paterčat z Kroměříže není snad ve veřejném zájmu?! – Odchodů lékařů do ciziny letos znepokojivě přibývá!

Situaci v Ústí nad Labem mohou pomoci pouze objektivní informace. Názory studentů z petice, kterou na podporu svého učitele Davida Kafky dali dohromady studenti. "KÚ nařídí opakování zkoušky, pokud zjistí, že při této zkoušce byly porušeny právní předpisy nebo se vyskytly jiné závažné nedostatky, které mohly mít vliv na řádný průběh nebo výsledek zkoušky; v opačném případě výsledek zkoušky potvrdí." Jenže KÚ pochybení u komise žádné nezjistil (viz zpráva tiskové mluvčí školského úřadu), o žádném pochybení ani nikoho z komise neinformoval, přesto zkoušku anuloval. Vedení školy poté oznámilo, že k pochybení nedošlo, ale zkoušejícímu udělí na základě stížnosti maturantky vytýkací dopis s možností výpovědi. Důvod je již ve vytýkacím dopise. S uvedeným důvodem sice daná třída vůbec nesouhlasí, přesto je řečeno, že určitě nastal. Navíc studentka tuto stížnost předala ředitelství školy, to ji zaneslo na školský úřad a po měsíci školský úřad tvrdí skrz svou tiskovou mluvčí, že o stížnosti dané žákyně slyšeli, ale nikdy ji neměli v ruce, přitom vytýkací dopis uvádí informaci opačnou?!


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing