Bulletin č. 27/2014

Tento e-mail obsahuje obrázky a grafiku, jestliže je nevidíte, prohlédněte si je v prohlížeči.
středa 8. květen 2024 2:35

GÁBOR MATÉ - MOC ZÁVISLOSTI A ZÁVISLOST NA MOCI

Vynikající přednáška Gábora Matého na TED konferenci v Brazílii o závislostech a jejich příčinách.

Nic nezaznamená následky nešťastného života tak věrně, jako lidské tělo. – Pacient: „Nebojím se smrti, mnohem více se bojím života.“ – Proč se lidé bojí života? – Proč závislost? Proč ne ta bolest? – Richards: „Moje závislost byla touhou po zapomnění.“ – Tři věci, kterých se lidé bojí: smrt, jiní lidé a vlastní mysl – Lhal jsem jako každý závislý člověk – Proč lidé trpí? Odpověď najdete v jejich genetice – Prostředí kde žijeme ovlivňuje vývoj mozku – Závislost je vždy spojena s tím, co jsme nedostali, když jsme byli malí – Cpeme do sebe i do země jedy a tím ničíme sebe i zemi – Ježíš i Budha odmítli Ďáblovu nabídku moci. Byli uvnitř sebe silní, nepotřebovali moc zvenčí. Nechtěli lidi kontrolovat, ale učit příkladem, vlídným slovem, poznáním, ne silou. Proto odmítli moc. Jak to zdůvodnili? Ježíš: „Moc a pravá realita se nenacházejí kolem nás, ale uvnitř nás, království je v nás.“ Budha: „Neoplakávejte mě, neuctívejte mě, najděte lampu uvnitř sebe, buďte sami sobě lampou, najděte světlo ve svém nitru.“ Nevzhlížejme k lidem, kteří mají moc aby věci změnili, protože lidé u moci jsou velmi často nejvyprázdněnějšími lidmi na světě. Kvůli nám věci nezmění. Musíme najít světlo v sobě, ve svých společenstvích, ve svém poznání a vlastní tvořivosti. Nemůžeme čekat až lidé u moci něco kvůli nám zlepší, protože to nikdy neudělají, pokud je k tomu nedonutíme. Tvrdí nám, že lidská přirozenost je soutěživá, agresivní a sobecká. Je to přesně naopak. Lidskou přirozeností je ve skutečnosti spolupráce a štědrost. Člověk je ve skutečnosti společenský tvor. Pokud najdeme své vlastní světlo, svoji přirozenost, budeme k sobě laskavější a budeme laskavější i k přírodě.



Echt Bavoriš aneb Obraz Němce

Echt bavoris1Jak Městský soud v Praze podniká v informacích - SUDETY: Odpor k sudetským Němcům = legální obdoba antisemitismu?

… Reklama nelže, budiž, a toto je tedy takový obraz Němce, jaký si pro utišení vlastních mindráků pěstujeme. Jistě by se to dalo použít i ku prodeji jiných výrobků, příkladmo automobilů. Komický mužík v Lederhosen s padacím mostem by mohl šišlavě nabízet BMW pod reklamním sloganem Německá vágen, toprá vágen!, to by určitě byla také velká legrace. A proč tuto myšlenku nerozšířit na další primitivní národy, s nimiž jsou Češi nuceni v Evropě dlít! Vždyť kolik dobrých vtipů by se dalo vymyslet třeba na Poláky, Rumuny nebo Židy! Jen mi cosi napovídá, že kdyby se někdo pokusil tímto způsobem zkarikovat Čecha a udělat např. reklamu na škodovky s Čechem v teplákovce a se sloganem Přesvědčte se, co dokázal český lempl pod německým vedením, byl by to důvod k vyhlášení války a uvedení obou letuschopných strojů českého letectva do bojové pohotovosti.


Číst dál

Rozhovor ministryně Věry Jourové s Janem Šináglem

Jourova 2Politika je postavena na principu "Rozděl a panuj". Je na lidech, aby přestali být manipulovaným stádem – „KdoSinagl soud lže, ten i krade a kdo lže, do pekla se hrabe.“ (staré české přísloví)

Po skončení „grilování“ kandidátky na eurokomisařku ve Sněmovně dne 23.7.2014, jsem s paní ministryní natočil rozhovor na téma, kterému se všichni členové Výboru pro evropské záležitosti při „grilování“ vyhýbali „jako čert kříži“. Všichni poslanci to dobře věděli, stejně jako všechna média, nejen veřejnoprávní, ale i bulvární – všichni členové výboru a všechna média poslušně mlčeli?! Co to vypovídá o naší společnosti a naznačuje, kde je pravda a kde lež?! Opět se bojíme pravdy! Toto aktuální, politicky velmi třaskavé téma se týká skandální kauzy ing. arch. Marka Řičáře. Paní ministryně v ní, podle všech dosud dostupných informací, nehrála zdaleka vedlejší roli, ale jednu z podstatných, ne-li rozhodujících. Oceňuji, že mi tento rozhovor poskytla. Názor už ponechám na čtenářích, resp. posluchačích.


Číst dál

PČR podezírá Jana Šinágla z výtržnictví za zneuctění pomníku interbrigadistů v Praze na Olšanech

Olsany Palach krizPoté co PČR nebyla schopna nalézt „pachatele“ „zneuctění“ pomníku interbrigadistů na pražském vojenském hřbitověROA 8 Olsany Palach 68 110514 na Olšanech dne 24.3.2014 (nápisem Jan Palach a křesťanským křížem) a který se „udal“ sám, podezírá ho PČR z trestného přečinu výtržnictví. Dne 11.5.2014 byl spáchán další „atentát“, tentokrát na plachtu, kterou byl pomník zahalen, opět s nápisem Jan Palach a letopočtem 1968 v rudé barvě. Tentokrát přímo před kamerami Reportérů ČT při návštěvě prof. Zubova z Moskvy. Poklonil se památce vojáků osvobozenecké armády gen. Vlasova, u pomníku ROA, v těsné blízkosti ostudného „pomníku“ interbrigadistů. V případě tohoto druhého atentátu už zahájila PČR rovnou úkony trestného řízení, proti všem zvyklostem.


Číst dál

TK ve věci dálnice D47: Miloslava Pošvářová odhaluje skandální nečinnost odpovědných!

Návrh na zřízení vyšetřovací parlamentní komise – Proč byly zastaveny vrtné práce na odběrech vzorků násypů a to včetně zastavení znaleckých posudků již v polovině ledna 2014 - Na prokleté D47 nejsou jen pochybnosti o podloží, které se projevuje zvlněním, ale v Klimkovickém tunelu prosakuje trhlinami voda, byly zjištěny poruchy izolací mostů. Přímo šílená je informace že chybí cca 2000 tun oceli, které sice stát zaplatil, ale v mostech není - První reklamace u D47 byly již 7 měsíců po jejím otevření a v roce 2012 na devítikilometrovém úseku Ředitelství silnic a dálnic reklamovalo 901 závad.


Číst dál

Velmi ohleduplné až uctivé „grilování“ ministryně Věry Jourové ve Sněmovně

Pro odlehčení nabízím Nejkratší telefonát do Sněmovny. Jeho pravdivost posuďte sami. Sledujeme-li dění ve Sněmovně, pak jistě nebude mnoho těch, kteří by obsah rozhovoru nutně vyvraceli, při vší úctě k té menšině skutečných zástupců občanů…?! Jeden dlouholetý zaměstnanec státní správy to vystihl takto: „Naše vláda se obklopuje blbci a ti z lidí co něčemu rozumí dělají analfabety, aby oni byli o třídu lepší.“ Kdo je potom asi ten, kdo toto vše bez odporu platí a podporuje snižování své životní úrovně…?!

Dne 23.7.2014 za doprovodu premiéra Bohuslava Sobotky, podpořil VPEZ (Výbor pro evropské záležitosti) ministryni Věru Jourovou jako kandidátku ČR na eurokomisařku. Bylo to velmi formální povídání o ničem. O tzv. „grilování“ nemůže být řeči. Pouhé nezávazné povídání a teoretizování o známých faktech a skutečnostech – viz video níže. Žádný ze členů výboru si netroufl položit otázky, které položeny být měly, zejména týkající se kauzy ing. arch. Marka Řičáře, která může způsobit kandidátce na eurokomisařku, při skutečném, nemilosrdném grilování v EP nemalé potíže, resp. i rychlý konec její závratné politické kariéry s tolika obraty, odchody, návraty do politiky a přechody do politických stran. Samozřejmě za předpokladu, že EP ctí skutečnou demokracii a její hodnoty. Předchozího dne jsem všem členům VPEZ zaslal E-Mail – viz níže, všichni jeho příjem potvrdili. Po hodině mi došly v kameře baterky. Byla to škoda. Následovala mnohem zajímavější část, kdy jsem požádal o vystoupení za veřejnost, spolu s dalším občanem Dimitrem Petrovem. Níže si můžete poslechnout kompletní zvukový záznam z tohoto jednání. Samozřejmě média tuto legitimní snahu, resp. neočekávaný „incident“ dvou občanů nezaznamenala, resp. zaznamenala, nezveřejnila a poslušně mlčela.


Číst dál

TEĎ UŽ NA MĚ NEDOPLIVNOU / ZEMANOVI PŘIROSTLA MASKA PŘIHLOUPLÉHO STRÝCE (červenec 2014)

Halík TempletonUkázky z rozhovoru s prof. Tomášem Halíkem

Během bohoslužeb v kostele Nejsvětějšího Salvátora se v přímluvných modlitbách často věnujete Ukrajině. Považujete Putinovo Rusko za nebezpečí?

Považuji ho za nesmírné nebezpečí. Rusko stojí před hrozbou velké ekonomické krize. A tváří v tvář této hrozbě se Putin snaží vybudit a vybičovat starý ruský nacionalismus a krmit národ vidinou obnoveného Sovětského svazu. Je to starý ruský imperialismus, který straší v jeho hlavě a zejména ve hlavách ruských oligarchů, kteří stojí za ním. A kdyby přestal vyhovovat jejich nárokům, tak si tam mohou dosadit ještě horšího diktátora. A na mezinárodní scéně Putin vytváří koalici těch nejhorších sil. Od fašizujících nepřátel Evropské unie včetně paní Le Penové přes posilování spolupráce s Kubou až po styky s některými kryptokomunistickými vládami v Jižní Americe. Před očima nám tady vzniká jakási globální protidemokratická koalice.


Číst dál

Varující komentáře na České pozici: Roman Joch, Alena Vitásková a Petr Robejšek!

UkrajinaUkrajinská tragédie: Barack Obama – odtažitý a vágní - Na Ukrajině byl zastřelen prozápadní starosta města, jinému shořel dům - Obří finanční operace rozzlobila šéfku ERÚ - Robejšek: Bezpečnostní politika se nedá zapnout (a vypnout) jako vařič

Ukrajinská tragédie: Barack Obama – odtažitý a vágní

„Samozřejmě, že Vladimir Putin dodává těžké zbraně separatistům, a proto je za tragédii přímo zodpovědný. Vsadím se, že evropští lídři či prezident Obama to neřeknou, ale je to pravda. Rusko se snaží rozvrátit Ukrajinu a dává zbraně vrahům. O tom není sporu. Putinovi se však nic nestane, protože Západ se ho v podstatě bojí, což on ví. Rodiny a přátelé 298 lidských bytostí truchlí. Truchlí i Putin?“ … jediným řešením situace na Ukrajině je změna režimu v Kremlu. A radí, co by měl Západ udělat, aby přiměl Rusy vyměnit svého současného bývalého důstojníka KGB za lídra, který by byl vůči světu méně konfrontační. … Pochybuji, že ztráta tří stovek lidských životům, za kterou má morální, politickou a možná i praktickou odpovědnost, vyvede tohoto „čekistu“ z míry. … Můžou se západní státníci tvářit, že se jich to netýká, a neudělat zase nic? Pokud to učiní, ztratí jakoukoli věrohodnost a respekt a stanou se naprosto směšnými. Řekněme si otevřeně, že poškodí svou legitimitu vládnout a vyvstane otázka legitimity současných západních vlád. … Situace se uklidní, jen pokud si to bude přát Putin. A pokud nikoli, nastane čas pro skutečně ochromující sankce. Řádění Ruskem podporovaných separatistů na východě Ukrajiny už totiž není jen ukrajinsko-ruskou záležitostí, ale i Západu a celého světa – a životů tří stovek jejich občanů. …


Číst dál

ODVAHU A VŮLI!

Ukrajina proc plakatAlexandr Kelin: „Zatím jsou u nás zbraněmi propaganda a ekonomické zájmy. Kéž by zůstalo jen u nich. NaUS vojak a dcerka Ukrajině u nich nezůstalo...“ - „Jediné co by způsobilo odchod Putina by byla dohoda OPEC o radikálním snížení ceny ropy. Ovšem za cenu hospodářského krachu RF a následujícím krveprolití. Cena stovek tisíc lidských životů by ale politiky a finančníky netrápila tolik jako ztráta zisku. A na to Putin hraje.“

JE TŘEBA ZAČÍT VIDĚT RUSKO REALISTICKY A JEDNAT PODLE TOHO - Dopis  hlavám  států  členských  zemí  Severoatlantické aliance, Evropy, Austrálie a dalších zemí

… Ruské vojenské letouny a lodě narušují ve zvýšené intenzitě vzdušný prostor a výsostné vody členů Severoatlantické aliance a tato intenzita neustále narůstá. Vojenskou anexi Krymu provedly jednotky, jejichž příprava na akci - vybavení výstrojí, zbraněmi, jejich secvičení - byla řádově dlouhodobá. Zjevně nejde o žádné náhlé, nahodile vzniklé akty. Vize, že Rusko akceptuje úplnou suverenitu a samostatnost zemí střední a východní Evropy, se nenaplnila. Místo toho je tu Rusko zpátky jako imperiální mocnost usilující o revizi toho, co jako nástupce Sovětského svazu, za něhož se považuje, ze svého pohledu ztratilo. Dává přitom najevo, že se nijak nerozpakuje získat i více. Rusko zabralo 20 % území Gruzie a transatlantické společenství to tak nechalo být. Rusko přitom porušilo základní principy helsinského Závěrečného aktu. Rusko zabralo strategickou část Ukrajiny, Krymský poloostrov, a demokratické státy Západu i transatlantické společenství to tak nechávají být.  ...


Číst dál

Andrej Babiš: Politika je ještě horší, než se zdá zvenčí

Babis II

Šéf ředitelství silnic Kubiš po čtyřech měsících končí – Miroslava Pošvářová versus ŘSD!

Stranu nemá pevně v rukou žádný předseda ani já, jak se občas píše, řekl předseda ANO a ministr financí Andrej Babiš. V rozhovoru pro LN reaguje zejména na sněmovní šarády z minulého týdne.

Ve sněmovně jste byl v pátek znechucen jednáním poslanců. Opravdu uvažujete o tom, že v politice skončíte a vše předáte nějakému náhradníkovi, jak jste o tom mluvil?

Ne, neuvažuji. Dokud cítím podporu lidí, kteří mě volili, tak se budu politicky angažovat. Přiznávám ale, že sněmovna mě nikdy nemotivovala, nejsem žádný řečník. Jsem spíš člověk, který uskutečňuje konkrétní věci, jež jsou hmatatelné. Resort financí, který se snažím řídit jako firmu ve prospěch státu, konkrétní výsledky má. Sněmovna je bohužel přehlídka tradiční české politiky. Uvažoval jsem tedy, že nebudu poslancem, ale kolegové mi řekli, že to není dobrý nápad, tak to akceptuji.


Číst dál


Neuvěřitelné chování otce muslimské studentky v Ústí nad Labem a zbabělost odpovědných!

MuslimkyDo vážných problémů se dostal druhý pastor AC v Ústí nad Labem David Kafka, když jako učitel na střední škole a člen maturitní komise nenechal projít maturitou palestinskou studentku. Její otec usiluje o výpověď pro Davida a zdá se, že vedení školy i kraje muslimskému otci zbaběle ustupuje. … Přijde mi značně neadekvátní, ze strany školy nedokladovatelné (říká, že "jiní" si stěžují také, ale paní ředitelka Zoubková to nedoložila žádnými důkazy), dost možná i protiústavní (viz Preambule Ústavy a paragraf 8 o náboženských svobodách - priorita zájmu menšiny na úkor většiny). Níže dopis učitele Davida Kafky a ZDE skandální dopis ředitelky Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední školy zdravotnické v Ústí nad Labem PhDr. Miroslavy Zoubkové. Pokusil jsem se jí dnes zavolat. Její reakce mne nepřekvapila. Možná budete mít více štěstí? Mobily na paní ředitelku: 602 635 606, 776 048 430.


Číst dál

Důvěryhodný zdroj z Ukrajiny: černé skříňky vráceny po kontrole ruskou FSB…?!

Ukrajina proc plakat

„Jediné co by způsobilo odchod Putina by byla dohoda OPEC o radikálním snížení ceny ropy. Ovšem za cenu hospodářského krachu RF a následujícím krveprolití. Cena stovek tisíc lidských životů by ale politiky a finančníky netrápila tolik jako ztráta zisku. A na to Putin hraje.“ A.Kelin

Modlitba za sestřelený Boeing, ruského mužika a naše duše – Okrádání mrtvol a rabování jejich majetku! – Na černých skříňkách postrádali experti vysílací antény. Jejich absence znamená, že se skrývalo jejich přemístění - Neviditelné sankce ČR! – Ukrajinský parlament dnes první den zasedal bez komunistické frakce!

Američané mají snímky trajektorie rakety systému BUK z území obsazeného separatisty. Po tomto činu je lze pojmenovat jako teroristy. Systémy BUK Ukrajina vlastní, ale 2 systémy ji sebralo Rusko na Krymu. Tyto systémy Rusové předali teroristům poté, co si vůdce separatistu z Doněcka Strelkov-Gyrkin stěžoval, že jim nepomáhají a nic nedávají. Letadlo sestřelili omylem, měli záměr sestřelit ukrajinské dopravní letadlo, které vezlo munici Ukrajinské armádě. Jejich cesty se křižovaly v místě sestřeleni, ale dopravní letadlo letělo později o pár minut. Byli přesvědčeni, že se trefily do černého. Po sestřeleni radostně oznamovali mobilním telefonem svým nadřízeným v Rusku úspěšný zásah. 


Číst dál

Profesionální papaláš-žena Jourová

Jourová 1Perglova a Pokorného ministryně - Paní Jourová patří k lidem, kteří nemají stud, zato chorobnou touhu po moci zaRicar a Jourovakaždou cenu. Dostanou-li se tito mocí nemocní k moci, ohrožují nejenom společnost, ale dříve či později i sami sebe. Záleží jen na společnosti zda jim to dovolí a umožní či včas znemožní, než napáchají škody ještě daleko vyšší než dosud! – Politologové chválí výběr Jourové na kandidátku do komise EU

Věra Jourová je opravdu velmi zvláštní postavou české politické scény. Senátor za nejsilnější vládní stranu ji považuje za neschopnou ministryni, která byla za „odměnu“ vykopnuta na vyšší post, jeho koaliční partner v ní však objevil nejlepšího odborníka, který dokáže v Evropské komisi bojovat za práva a europeníze Čechů do posledního dechu. Asi proto, jak se vyjádřila sama budoucí eurokomisařka, že má EU v sobě. Nevím sice, co tím chtěla vlastně vyjádřit, ale nenapadá mne žádná politicky korektní asociace. Navíc mě docela děsí, jak si představuje svoje budoucí pracovní zařazení. Může to být regionální politika, administrace, ale třeba i doprava a průmysl. Všechno naše odbornice zvládá, ničeho se nebojí. Čest její budovatelské práci! Jen z toho mám malinko pocit, že její angažmá je jednou velkou genderovou záplatou na neschopnost našich vládních špiček se na čemkoliv racionálně dohodnout a pletení biče z lejna klientelismu.


Číst dál

Korunovace a jiné rarity z chlívku české justice

JustitiaKausa ratlík jde ke krajskému státnímu zastupitelství - Samolepkový proces bude restartován s novým znalcem - Další špinavé triky policie v případu Power - Stíhaní exposlanci mají nárok na odškodnění - Výslech znalce Uhlíře - Vystoupení Vlastimila Pechance v Praze - Restituci pozemků velkostatkáře Bečváře vyšetřuje policie, další „megatunel“?!

Stranou pozornosti českých i světových medií proběhla dnes na Pražském hradě korunovace: dosavadní president republiky Miloš Zeman se stal králem Milošem I. Jako první státnický akt na trůně Jeho Veličenstvo odmítlo jmenovat řádně vybraného a ministryní spravedlnosti navrženého kandidáta Jana Veselého předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem. … Vůbec největší legrace pak bude, jestliže Veselý podá správní žalobu na průtahy a nový konkurs zároveň napadne jako neplatný, pro větší efekt obojí s předběžkem. Řekl bych, že zbylá omítka právního státu se poté z façady této země rychle oddrolí, a vyvrcholením by mohlo být soudcovo stětí na druhém hradním nádvoří: protivit se trůnu je v monarchii vždy riskantní podnik.


Číst dál

Výzva na podporu Hlasu Svobody a Demokracie!

Sinagl justice czVěřím, že lidí dobré vůle je v naší zemi stále dost a že společným úsilím dokážeme postupně napravit dědictvíSinagl genocidium totality, které nás stále ohrožuje kulturně, ekonomicky a mravně.

Mé zpravodajství Hlas Svobody a Demokracie nabývá na významu, síle, důležitosti a respektu. Patří k několika málo nezávislým zdrojům se snahou o co největší objektivitu v České republice. V tomto kritickém období jsou o to více potřebné. Mám-li ve své nezávislé práci potřebovat, potřebuji zajistit finanční podporu mé činnosti. Budu tak moci ještě více rozšířit moji činnost a neriskovat její omezení či zastavení. Budu nyní dva měsíce čerpat sílu do další práce prací s dětmi na letním táboře. Oslovuji všechny lidi dobré vůle o prosím je o podporu, abych mohl s plnou silou po skončení letního tábora pokračovat v potřebné práci pro naši zemi.


Číst dál

... Text vkládejte sem, nadpisy nastavujte jako "Nadpis 2" ...

Nemáte dále zájem o Bulletin? ODHLÁSIT
Powered by AcyMailing